Türkiye'nin Saglik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Doktorclub Awards 2024 Yarismasinda Türkiye’nin Saglik Ödülleri sahiplerini buldu. Saglik sektöründe yüzlerce ürünün birbiriyle yaristigi yarismada, 18 farkli kategorinin en iyileri, hekim, akademisyenler ve sektör profesyonellerinden olusan 113 bagimsiz jüri üyesinin degerlendirmeleri sonucunda seçildi.

Türkiye'nin Saglik Ödülleri Sahiplerini Buldu
2017 yilindan itibaren düzenlenen Doktorclub Ödülleri’nin 7’ncisi gerçeklesti. 18 farkli kategoriden yüzlerce ürün ve projenin yaristigi Doktorclub Awards 2024’de kazananlar iki asamali olarak belirlendi. Birinci asamada, yarismaya basvuran ürün ve projeler, hekim, akademisyenler ve sektör profesyonellerinden olusan 113 bagimsiz jüri üyesinin degerlendirmelerine tabi tutuldu. Ikinci asamada ise 100 bine yakin sayida hekimin oyu ile her kategorinin kazananlari belirlendi. Yarisma sonucunda BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyi, Yilin Ilaç Endüstrisi Ödülleri Yilin Ar-Ge / Inovasyon Uygulamasi kategorisinde en çok oyu aldi.

Anadolu propolisli burun spreyi formülü gelistiricisi ve ari ürünleri uzmani Gida Yüksek Mühendisi Dr. Asli Elif Tanugur Samanci; “’Effects of Anatolian Propolis and Hypertonic Saline Combination Nasal Spray on Allergic Rhinitis Symptoms: Prospective, Multicentre Study’ basligi ile Ear, Nose & Throat Journal’da yayinlanan bilimsel çalismada 10 bin alerjik rinit hastasi üzerinde Rhinapi Burun Spreyinin etkinligi arastirilmistir. Çalismanin verilerine göre, Anadolu propolisi ve hipertonik tuzlu su içeren formülün alerjik rinit semptomlarini hafiflettigi, yasam kalitesini artirdigi ve kulak burun bogaz muayene skorlarinda iyilesme sagladigi bulgularina ulasilmistir. Arastiricilar, alerjik rinitli hastalara diger tedavilerle birlikte propolisli burun spreyi kullanimini önermislerdir.” dedi.

Kaynak: İHA