Sehirler Arasi Yolcu Otobüslerinde Emniyet Kemerine Siki Denetim

Sinop’ta sehirler arasi yolcu otobüslerinde yolcularin emniyet kemeri kullaniminin yayginlastirilmasina yönelik tedbirler artirilacak.

Sehirler Arasi Yolcu Otobüslerinde Emniyet Kemerine Siki Denetim
Sinop’ta, Vali Mustafa Özarslan baskanliginda "Sehirler Arasi Otobüslerde Yolcularin Emniyet Kemeri Kullanimi" istisare ve degerlendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantida; sehirler arasi yolcu otobüslerinde yolcularin emniyet kemeri kullaniminin yayginlastirilmasina yönelik çalismalarin hassasiyetle takip edilmesi, terminallerde ve güzergahlarda yapilacak denetimlerde emniyet kemeri takmanin önemi ve yasal olarak zorunlu oldugu konusunda gerekli bilgilendirmenin yapilmasi, firmalarin yolculara bilet satisi esnasinda ve seyahat öncesinde emniyet kemeri kullaniminin önemi ve zorunlulugu konusunda bilgilendirme yapmasi, sehirlerarasi otobüslerde görevlendirilen sivil trafik denetim personeli tarafindan sürücü ve yolcularda emniyet kemeri kullaniminin denetlenmesine devam edilmesi, soförlerin ve araçlarin yeterliliklerine iliskin diger kontrollerin titizlikle yapilmasi, trafik güvenligine iliskin her türlü tedbirin alinmasi konularinda istisarelerde bulunuldu.

Toplantida; emniyet kemeri kullaniminin trafik kazasi kaynakli ölümleri yüzde 45, agir yaralanmalari yüzde 60 oraninda azalttigini belirten Vali Özarslan, vatandaslarin can güvenligi için denetimlerin araliksiz sürdürülecegini söyledi.



Sinop Valiligi’nde gerçeklestirilen toplantiya; Vali Yardimcisi Abdullah Sahin, Il Jandarma Komutani J.Kd.Alb. Ferhat Kuran, Il Emniyet Müdürü Tarikhan Çetiner, yolcu tasimaciligi hizmeti veren firma temsilcileri ve soförleri katildi.

Kaynak: İHA