Sanayicilerden Soydan'a Tam Destek

Cumhur Ittifaki İçel Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Serdar Soydan, Bu sehre hep birlikte sahip çikmak zorunda olduklarini belirterek, "Kentimizin gelecegini, ufkunu açmak adina herkesin siyasi kimligini bir kenara birakip İçellilik bilinci ile çalismasi gerekmektedir. Bir aidiyet duygusu ile kenetlenmek zorundayiz” dedi.

Sanayicilerden Soydan'a Tam Destek
Soydan, beraberinde Toroslar Belediye Baskan Adayi Ali Öz ile birlikte İçel- Tarsus Organize Sanayi Bölgesini (MTOSB) ziyaret ederek sanayicilerle bir araya geldi, MTOSB Baskani Sabri Tekli’den bölgenin faaliyetleri hakkinda bilgi aldi. Is dünyasinin sorun, talep ve önerilerini dikkatle dinleyen Soydan, notlarini aldiktan sonra göreve gelmesi halinde çözüm noktasinda çalismalarin hiz kazanacaginin sözünü verdi.

"Aidiyet duygusu ile kenetlenmek zorundayiz"

Soydan, İçel’in dünyada parmakla gösterilecek bir sehir olduguna vurgu yaparak, “Bu kent Anamur’dan Tarsus’a medeniyet, tarih, tarim, turizm kentidir. Ancak maalesef kimligini oturtturamadigimiz bir sehir. Bu sehre hep birlikte sahip çikmak zorundayiz. Kentimizin gelecegini, ufkunu açmak adina herkesin siyasi kimligini bir kenara birakip İçellilik bilinci ile çalismasi gerekmektedir. Bir aidiyet duygusu ile kenetlenmek zorundayiz” ifadelerini kullandi.

Önceliklerinin, kentin dinamikleri ile barisik bir sekilde ilerlemek oldugunu söyleyen Soydan, "Çiftçinin, ihracatçinin önünü açmak zorundayiz. 312 kilometre sahil seridimiz, 14 mavi bayrakli plajlarimiz var. Baktiginizda tarih noktasinda da inanç turizmi açisindan da dünya nezdinde birçok yerimiz var. Tarim kalkinacak, dolayisiyla kentimiz kalkinacak. Biz Cumhur Ittifakiyiz. İçel’in önünün açilmasi açisindan partili partisiz 7’den 77’ye herkes için devletimizin tüm imkanlarini kentin hizmetine sunacagiz” diye konustu.

Sorunlara iliskin de konusan Soydan, “İçel Organize Sanayi Bölgemizin otoban baglanti yolu ve Nacarli baglantisindan sonra OSB’ye kadar olun yolun genisletilmesi durumunu degerlendirdik. Karayollari Bölge Müdürümüzle görüstüm. Kendisi, çalismalarin devam ettigini ve kisa sürede tamamlanacagini ifade etti.

Çevre yolu ile ilgili de imar noktasinda çalismalar baslamis. Burasi bilindigi gibi Büyüksehir Belediyesinin uhdesindedir. Aslinda yapilmayacak bir is degil. Ulasim çok önemli. Bu yollardaki riskleri de çok iyi biliyoruz. Öte yandan Devlet Su Isleri ile de görüstüm. Protokollerle isbirligine açiklar. Göreve gelir gelmez biz sorumlulugu üstümüze alir, protokollerimizi yapariz. Içme suyu ve isale hatlari noktasinda istisare içerisinde oluruz. Ivedilikle su olayini da çözecegiz. 122 ve 114 numarali belediye otobüs hatlari da bir baska sorun. Bu sorunun çözülmemesi zaten anlasilabilir bir durum degil. Hepsini tek tek çözüme kavusturacagiz” seklinde konustu.



"Sözümüz var, yeminimiz var"

Soydan, İçel Büyüksehir Belediyesinin MESKI ile birlikte senelik bütçesinin oldukça yüksek oldugunu isaret ederek sözlerini söyle noktaladi: “Bu kentte artik vatandaslarimiza hizmet etmeme adina hiç kimse bahane üretmemelidir. İçel, Cumhur Ittifaki ile artik hizmete doyacaktir. Bundan kimsenin süphesi olmasin. Kente katma deger saglayan siz degerli sanayicilerimizden Allah bin kere razi olsun. Bizler de sizlerin sonuna kadar yaninizda olmakla mükellefiz. Gece uyumadan, gündüz yorulmadan sizlerin emrinde, hizmetindeyiz. Çünkü yasadigimiz bu cografyaya yeminimiz var, sözümüz var.”

İçel’in en büyük gerçeginin, ekonominin kalbi olan Organize Sanayi Bölgesi olduguna dikkat çeken MTOSB Baskan Sabri Tekli ise "İçel’e para yagdiriyoruz. Istihdam sagliyoruz. Is, as veriyoruz. 4. bölgede 41 tane daha fabrikamiz devreye girecek. En az 5 bin kisi demek. Bir seneye hayata geçecektir. Yasam alanlari ne kadar lüks olursa olsun, harcayacak parayi bulmadiktan sonra bazi seyler tersine döner. İçel’in potansiyelini biliyorum. İçel’i artik kimse durduramaz. İçel uçuyor. Her sey birbirine entegredir. Eger bu baglantiyi saglayamazsan limanin büyümesi önemli degildir. Limana giris çikis yapacak tirin yolunu vermezsen biz kilitleniriz. Biz bu büyümeyi plan ve projelerle karsilamamiz lazim” dedi.

Konusmalarin ardindan MTOSB’deki firmalari da ziyaret eden Serdar Soydan, daha sonra bölgeden ayrildi.
Kaynak: İHA