Hakkari'de Kar Festivali Coskusu

Hakkari’de 5’ncisi düzenlenen kar festivali coskuyla basladi.

Hakkari'de Kar Festivali Coskusu
Hakkari Valiligi ve Hakkari Belediyesi katkilariyla düzenlenen 5’inci Kar Festivali açilis töreni Mergabütan Kayak Merkezi’nde gerçeklesti. 2017 yilindan bu yana düzenlenen, 2 bin 700 rakimli Mergabütan Kayak Merkezi’ndeki etkinlik, kayak severler ve vatandaslar tarafindan her yil oldugu gibi bu yil da büyük ilgi gördü. Türküler esliginde, birlik ve beraberligin simgesi olan halaylarin çekilip, sarkilarin söylendigi festival; çocuk ve genç sporculari mesale ve parasütlü kayak gösterilerinin ardindan, Vali Ali Çelik’in konusmalari ve spor yarismalarinin baslamasi ile devam etti.

Vali Çelik, farkli illerden gelen ziyaretçilerle bir arada bulunmaktan mutluluk duydugunu söyledi.

Kentteki kardesligi, safligi, temizligi tüm dünyaya tanitabilecek bir etkinlige ev sahipligi yaptigimizi belirten Çelik, "5 yildir bu etkinlik yapiliyor. Kayak merkezi hem hemsehrilerimizin kullanmasi hem de gençlerimizin spor aktiviteleri ve kayakla ilgilenmeleri için bir vesile. Ayni zamanda sehrimizin tanitimi ve turizmin gelismesi için de bir kaynak alan. Basimi kaldirip baktigimda belki de kis sporlari açisindan dünyanin en güzel yerindeymisiz hissi içimizde uyaniyor. Burayi herkese anlatmamiz ve tanitmamiz gerekiyor. Geçen günlerde Yüksekova’da 600 sporcumuzu misafir ettik. Dün 200’ün üzerinde sporcu ve antrenörü kayak merkezinde agirladik. Onlardan aldigimiz dönüsler çok iyi. Bu var olan bir potansiyeli bize gösteriyor. Bu durum müthis bir umut veriyor bana. Hakkari barindirdigi potansiyel ile adrenalin tutkunlarinin, dogaseverlerin, kayakçilarin, dagcilarin, herkesin odak noktasi, göz bebegi olacak" dedi” seklinde konustu.

DJ Enes Göksal’in performansi, Hakkari Belediyesi Sanat Toplulugu konseri ve Ferhat Üngür konseri ile son bulan programda Vali Çelik, vatandaslar ve kayak severleri ile sohbet edip fotograf çektirdi.

Belediyenin kiraladigi 30’ yakin araçla festival alanina vatandaslar ücretsiz tasindi. Kizilay, Yelilay, emniyet, jandarma AFAD açtiklari stant açarak vatandaslara degisik bölüsürler dagittilar.
Kaynak: İHA