Dünyanin Dört Bir Yanindan Gelen Uzmanlar Bursa'da Bulustu

Türkiye Endoskopik Omurga Cerrahisi Dernegi tarafindan düzenlenen ve 23 ülkeden omurga cerrahisi uzmani doktorlarin katildigi, ‘Uluslararasi Endoskopik Omurga Cerrahisi Sempozyumu’ Bursa’da gerçeklesti.

Dünyanin Dört Bir Yanindan Gelen Uzmanlar Bursa'da Bulustu
Almanya, Fransa, Isveç, Güney Kore, Irak, Hindistan, Bulgaristan, Misir, Güney Afrika, Tunus, Endonezya, Yunanistan olmak üzere 23 ülkeden gelen 150 uzman, bilgi birikimlerini paylasti. Uludag Üniversitesi Anatomi Laboratuvari’nda Türkiye Unilateral Biportal Endoskopik Omurga Cerrahisi Dernegi Kurucu Baskani Prof. Dr. Hayati Aygün’ün baskanliginda gerçeklestirilen ‘Temel ve Ileri Düzey Endoskopik Omurga Cerrahisi Kadavra Kursu’nun ardindan uzmanlar, sempozyumda bir araya geldi. Katilimcilar, “Disk cerrahisinde UBE ve uniportal endoskopik tekniklerin karsilastirilmasi ve yeni modifikasyonlar” konusu üzerinde fikirlerini beyan etti. Prof. Dr. Hayati Aygün, dünyanin çesitli ülkelerinden gelen degerli konuklari agirlamanin mutlulugunu yasadiklarini söyleyerek, “Dünya Omurga Endoskopi Dernegi Federasyonuna, Hindistan Omurga Endoskopi Dernegine, Uludag Üniversitesi Tip Fakültesi Dekanina, Anatomi Anabilim Dali Baskani ve ögretim üyelerine, Medicana Hastanesi olmak üzere katki saglayan medikal firmalarina tesekkür ediyorum” dedi.

Sempozyum öncesi Uludag Üniversitesi’nde iki gün boyunca süren Temel ve Ileri Düzey Endoskopik Omurga Cerrahisi Kadavra Kursu’nda oldukça faydali bir egitim gerçeklestirdiklerini ifade eden Medicana Bursa Hastanesi Omurga Cerrahisi Uzmani Prof. Dr. Hayati Aygün, “Katilimci ülke sayisi ve içerigi açisindan ülkemizde bir ilk olan sempozyumda omurga cerrahisinde daha fazla ilerleme saglamak için birçok zor konuyu ele aldik. Bu sempozyumla Türkiye’deki omurga cerrahlarina dünyadaki yeni gelismeleri aktardik. Türkiye’de bu bir ilki temsil etmektedir. Bunu gelenek haline getirip, devamliligini saglayacagiz. Hem yeni omurga cerrahlari, hem de yeni teknolojileri dogru biçimde yansitip, tecrübeli cerrahlarin da bilgilerini yenilemelerini saglamak istiyoruz” dedi.

Uluslararasi platformda, modern hibrit sistemle egitim veren omurga cerrahi diploma programinin bir parçasi olmaya çalistiklarini belirten Aygün, “Özellikle çalismakta oldugumuz Bursa Medicana Hastanesiyle, Edge Learning Egitim Platformu arasinda protokol imzalanmasiyla Türkiye’deki ve yurt disindaki endoskopiyi ögrenmek isteyen omurga cerrahlarina kurulacak merkezde egitim saglayacagiz. Bu da Türkiye’nin tanitimi ve saglik turizminin gelismesi açisindan çok büyük önem arz etmektedir” diye konustu.

Eccelearning Omurga Cerrahisi Diploma Programi’nin kurucusu ve onursal baskani Prof. Dr. Max Aeby ise, “Türkiye’de yapilan bu etkinlik çok önemli bir baslangiçtir. Çünkü endoskopik omurga cerrahisi egitimi özel bir daldir. Yüz yüze toplantilar çok önemli. Yüz yüze egitimlerin yaninda, online egitimler de önemli oldugu için Eccelearning platformunu olusturduk” seklinde konustu.

Kaynak: İHA