Bilden'den, Hizmet Yerine Kaosu Tercih Eden Partilere Gönderme

AK Parti Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mehmet Halis Bilden, hizmet yerine kaos ve siddet belediyeciligi yapan siyasi partilere göndermede bulunarak, "Kayyum, gönülden benimsedigim bir yöntem degildir. Lakin hatirlayin lütfen; birileri burada barikat kurdu ve özerklik ilan etti. Belli bir zorunluluktan dolayi kayyum atandi buralara. Eger Diyarbakir halki beni tercih ederse halkimizla beraber biz burayi yönetecegiz. Hiçbir hukuk devleti kendisine baskaldiran, hendek kaziyan, kendi kentlerinde özerklik ilan edenleri kabul edemez ve etmez" dedi.

Bilden'den, Hizmet Yerine Kaosu Tercih Eden Partilere Gönderme
31 Mart yerel seçimlerine sayili günler kala siyasi partilerin çalismalari devam ederken, Diyarbakir’da AK Parti Büyüksehir Belediye Baskan adayi Mehmet Halis Bilden ve Il Baskani Mehmet Rasit Ocak Kayapinar ilçesindeki bir otelde basin mensuplariyla bulustu.

Burada gazetecilerin sorularini yanitlayan Bilden, “Cumhuriyet tarihinden günümüze Kürt sorunu diye adlandirdigimiz meselede en büyük adimlari AK Parti atmistir. Bunun da lideri Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dir. Daha önce Kürtçe yayin yapan kanallarin hiçbiri yoktu. Bundan sonra atilacak bir adim varsa Cumhurbaskanimiz elbette ki bu isleri çok daha iyi bilen ve adimlari atabilen dünya lideridir” diye konustu.



"Diyarbakir kayyum döneminde hizmet gördü"

Diyarbakir’in kayyum döneminde hizmet gördügünü söyleyen Bilden, “AK Parti’nin temel felsefesi millet iradesinin üstünlügüdür. Halk ne karar verirse, sandikta ne sonuç çikarsa çiksin büyük bir saygi duyariz. Biz halkin hizmetkariyiz. Halkin kararlari her zaman basimizin üstündedir. O nedenle kayyum, gönülden benimsedigim bir yöntem degildir. Lakin hatirlayin lütfen; birileri burada barikat kurdu ve özerklik ilan etti. Belli bir zorunluluktan dolayi kayyum atandi buralara. Eger Diyarbakir halki beni tercih ederse halkimizla beraber biz burayi yönetecegiz. Hiçbir hukuk devleti kendisine baskaldiran, hendek kaziyan, kendi kentlerinde özerklik ilan edenleri kabul edemez ve etmez. Bunun sonucunda kayyum sistemi birkaç yildir burada belediyelerimizi yönetiyor. Söyledigim gibi Diyarbakir’imiz su an piril piril. Su an Diyarbakir’imiz hizmet görüyor” ifadelerine yer verdi.

Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere 17 ilçenin tamamini alacaklarinda kararli olduklarini dile getiren Bilden, söyle konustu:

“Ben kendi partimin belediyeciligini Diyarbakirlilara göstermek istiyorum. Baskasinin ne yaptigi, ne ettigi onlari ilgilendirir. Ben yaklasik 2 milyon Diyarbakirlinin hepsinin oyuna talibim. Benim 25 gündür yaptigim çalisma da onu gösteriyor. Hiç kimsenin siyasi görüsüne, durusuna bakmadan randevularimi aliyorum tüm odalara gidiyorum. Gittigimde çok kisa kendimi tanitip, onlarin önerilerini aliyorum. Büyüksehir basta olmak üzere 17 ilçemizin 17’sini de alacagiz. Cenabi hak bunu bize nasip edecek. Sebebi de su; biz çalisiyoruz.”
Kaynak: İHA