Yüzde 71'Lik Zammi Oynayarak Kutladilar

Alasehir Belediyesi, belediye sirketleri bünyesinde çalisan 486 isçinin maasina yüzde 71 oraninda zam yapti. Zamlarla en düsük isçi maasi 24 bin 702 TL, en yüksek isçi maasi 30 bin 196 TL olurken, yapilan zam sonrasi baskan ve isçiler davul zurna esliginde karsilikli oynadi.

Yüzde 71'Lik Zammi Oynayarak Kutladilar
Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydani’nda bulunan Alasehir Belediye binasi önünde toplanan isçilere yüzde 71’lik maas artis müjdesini verdi. Isçiler alkislar ve sloganlar esliginde Ahmet Öküzcüoglu’na tesekkür ederken, Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu ve meclis üyeleri ile birlikte davul zurna esliginde oynayarak, maas artislarini kutladi.

"Hasta belediye simdi sokakta top kosturuyor"

Belediye binasi önünde bir konusma yapan Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu, "Ailemizin ne kadar büyük oldugunu, ne kadar güçlü oldugunu, ne kadar birlikte oldugunu görüyorum. Ailemin tüm fertlerini saygiyla, sevgiyle selamliyorum. 2019’da geldigimizde belediyede çalisma sartlari zordu, kötüydü. Santiyeler kullanilmaz haldeydi. Bir çogu is güvenligi, hijyenik sartlar bulunmayan ve insanlarimiz belediyeye gelirken, bazilarinin ayaklarinin da geri geriye gittigini, hatta farkli is kollarinda özel sektörde is aradiklarini, emekliliginin gelmesi için bir an önce gün saydiklarini biliyorum. Iste önce kendi evimizi temizlemekle ise basladik. Santiyelerimiz de hijyenik ortami olusturduk. Is güvenligi yönünden huzurlu bir ortami da sagladik. Yola çikarken yakarsa bu dünyayi garipler yakar diye çikmistik. Iste bu garipleri memnun etmek de bizim boynumuzun borcuydu. Beklentilerimiz vardi, hakça üretip, hakça paylasmak için yola çikmistik. Insanca bir düzeni saglamak için ortaya çikmistik. Bugün bu düzeni saglamis olmanin mutlulugunu yasamanin gayreti içerisindeyiz. Bütçesi en kötü belediyeydik. Gelirlerinin üç katindan fazla borcu olan bir belediye aldik. Hastayi yogun bakimdan odaya çikardik, odadan eve çikardik. Simdi hasta belediye sokakta top kosturuyor, kasasi tam takir bir belediyeden tikir tikir isleyen bir belediye haline hep beraber getirdik. Hepinizden Allah razi olsun. Zorluklar bizi yildirmadi, yokluk bizi yildirmadi çünkü bizler biliyoruz ki yokluktan ülke kuran, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir neslin torunlariydik. Yilmadik, çalistik gayret gösterdik. Insallah Alasehir belediyesini de hak ettigi yere getirmeye bir basamak kaldi. Iste 71 yil sonra kazandik ve tarihi rekora da imza atiyoruz. Maaslariniza yüzde 71 oraninda zam veriyoruz. Yeni zamlarla en düsük maas 24 bin 702 Lira, en yüksek maasiniz 30 bin 196 Lira oldu. Hayirli ugurlu olsun. Allah bize ödeme gücü versin, güle güle harcayin. Biliyorum ki çok fazlasini hak ediyorsunuz ancak sartlar buna müsait oldu ama inanin bölgenin iyisisiniz. Allah hepinizden razi olsun. Ben sizden memnunum" dedi.



"Bu sene karne alacagiz"

Göreve geldikleri 2019 yilindan sonra 2024 yilinin karne yili oldugunu dile getiren Baskan Öküzcüoglu, "Bu sene karne alacagiz, benim de karne yilim. Insallah halk ve çalisanlarimiz bunlari takdir edecektir. Karneme geçer not bekliyorum. Karneden geçer not alacaksiniz, buna inaniyorum ve sizlerden geçer not istiyorum" diye konustu.



Isçiler artistan memnun

Alasehir Belediyesi isçilerinden Hakan Özdemir, "Ben bugün Ahmet Öküzcüoglu baskanima çok tesekkür ediyorum. 71 yil sonra bizim yüzümüzü güldürdü, Allah her zaman onun da yüzünü güldürsün" derken, isçilerden Naz Saban, "71 yil sonra bu kötü ekonomide, baskanimiz bize güzel bir artis yapti. Kendisine çok tesekkür ediyoruz, basarilarinin devamini diliyoruz" ifadelerini kullandi.

Yapilan zam artisi sonrasi Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu, belediye meclis üyeleri ve belediye isçileriyle birlikte davul zurna esliginde karsilikli oynayarak zam artisini kutladi.

Belediye binasina “Bu topragin oglu, Ahmet Öküzcüoglu” ve “Sen gözümün nuru adanmis hayatlarin umudu" afisleriyle süslenmesi dikkat çekti.
Kaynak: İHA