'Yalniz Kurt' Lakapli Nizam Kul, Sitare Dagi'na Kosarak Tirmaniyor

Erzurum’un Oltu ilçesinde yasayan ’Yalniz Kurt’ lakapli 65 yasindaki Nizam Kul, 35 yildir yaz-kis demeden her gün bin 700 metre yükseklikteki Sitare Dagi’na kosarak 10 dakika gibi kisa bir sürede tirmaniyor.

'Yalniz Kurt' Lakapli Nizam Kul, Sitare Dagi'na Kosarak Tirmaniyor
Evli, 3 çocuk ve 5 torun sahibi ’Rambo’ ve ’Yalniz Kurt’ lakapli Nizam Kul, spor yaparak yasamini renklendiriyor. Yaz-kis, kar-çamur demeden her gün büyük kaya parçalarini kaldirip ilçenin hemen yanindaki Sitare Dagi’na tirmanan Nizam Kul, spor yapinca mutlu oldugunu bildirdi. SSK emeklisi olan Nizam Kul, çok saglikli oldugunu ve kolay kolay doktora gitmedigini belirtti.

Kul, Sitare Dagi’nin zirvesinde uluyarak kurtlara seslendi, ayrica gençlere tavsiyelerde bulundu. Kul, "En son ne zaman doktora gittim hatirlamiyorum. Saglimi her gün zirvesine çiktigim Sitare Dagi’na borçluyum. Atalarimizin dedigi gibi isleyen demir pas tutmaz. Kendimi bildim bileli spor yaparim. Benim için bu daga çikmak bir tutku. Normal insanlarin birçogu buraya çikamazken ben kosarak çikiyorum, benim rekorum 10 dakika. Bütün gençlere de tavsiyem; sigara içmemelerini, uyusturucu kullanmamalarini, alkol kullanmamalarini, daima spor yapmalarini isterim" dedi.

Kaynak: İHA