'MERTUSEG' Projesi Ile Gençler Turizm Sektörünün Kapilarini Araliyor

İçel Büyüksehir Belediyesinin kent genelinde çalisan genç nüfusu artirmak ve gençleri istihdama dâhil etmek için İçel Üniversitesi is birligi ile yürüttügü ‘İçel’in Gençlerinin Turizm Sektörü Için Güçlendirilmesi’ (MERTUSEG) projesinin tanisma toplantisi gerçeklestirildi. Proje ile egitim ve istihdamda yer almayan gençlerin turizm alaninda istihdam edilmesi amaçlaniyor.

'MERTUSEG' Projesi Ile Gençler Turizm Sektörünün Kapilarini Araliyor
İçel Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulunda gerçeklesen toplantiya; Sosyal Hizmetler Dairesi Baskani Engin Yildirim, Mercek Meslek Edindirme ve Egitim Merkezi Egitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, İçel Üniversitesi ögretim üyeleri ve 31’i kadin 14’ü erkekten olusan 45 kursiyer katildi.

Merak ettikleri sorularin yani sira duygu ve düsüncelerini paylasan kursiyerler toplantida projenin hayat geçirilmesi ile ilgili memnuniyetleri dile getirdi.

Proje ile 18- 29 yas arasindaki gençlerin turizm sektöründe istihdam edilmesi amaçlaniyor

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi tarafindan desteklenen ve Avrupa Birligi tarafindan fonlanan proje ile 18- 29 yas arasindaki İçel’de yasayan, hem egitimde hem de istihdamda yer almayan gençlerin turizm alaninda istihdam edilmesi amaçlaniyor.

Mesleki egitimlerin yani sira uygulamali egitimlerle ögrencilerin desteklendigi projede, turizm ve konaklama sektöründe istihdam edilmek üzere ön büro (resepsiyonist) ile restoran ve kat hizmetleri alanlarinda kalifiyeli olarak çalisacak kisiler yetistiriliyor. 5 ay sürecek olan egitim sonunda kursiyerler ayrica, İçel Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi onayli mesleki egitim sertifikasina da sahip olacak.

“Turizm sektörüne iyi bir istihdam saglamak adina çalismaya devam ediyoruz”

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskani Engin Yildirim, ‘MERTUSEG’ projesinde gençlerin turizm sektöründe istihdam edilmesini amaçladiklarini dile getirerek, projeyi İçel Üniversitesi is birliginde yürüttüklerini dile getirdi. Turizm sektöründe istihdam edilmek isteyen gençlere yönelik nitelikli bir egitim verdiklerini belirten Yildirim, “İçel Üniversitesi Rektörlügüne ve İçel Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokuluna çok tesekkür ediyoruz. Bizler de hem atölyelerin hem laboratuvarlarinin bulundugu okulumuzu ziyarete geldik. Ögrencilerimiz burada uygulamali derslerini yerinde ve uygun atölyelerde alacaklar ve egitimlerini tamamlamis olacaklar. Kat hizmetleri, ön büro ve servis elemaniyla ilgili egitimlerimiz hizli ve nitelikli bir sekilde devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi olarak turizm sektörüne iyi bir istihdam saglamak adina çalismaya devam ediyoruz” sözlerine yer verdi.

“Büyüksehir’le birlikte paydas olmaktan gurur ve memnuniyet duyuyoruz”

İçel Üniversitesi Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ilhan Ege “İçel Üniversitesi olarak bu projede İçel Büyüksehir Belediyesi ile birlikte paydas olmaktan gurur ve memnuniyet duyuyoruz. Ayni zamanda ögrencilerimize akademisyenlerimiz tarafindan bu egitimlerin verilmesi bizleri de memnun etmekte. Umarim bu proje sonunda egitim alan gençlerimiz de kariyerinde iyi yerlere gelecektir” ifadelerini kullandi.

Teorik ve uygulamali egitimlerin tamaminin MERCEK Meslek Edindirme ve Egitim Merkezinde gerçeklestirilecegini kaydeden Ege, belediye ile birçok projeyi ortak yürüttüklerini dile getirerek, egitim ve istihdama yönelik projelerde daha fazla yer alacaklarini kaydetti.

Gençler, istihdami kolaylastiran projeden son derece memnun

6 Subat’ta yasanan deprem felaketinden sonra ailesiyle birlikte İçel’e gelen Beyza Sahintas, gençlerin istihdam edilmesini saglayan ‘MERTUSEG’ projesini oldukça faydali buldugunu söyleyerek, “Projede departmanlar ve benim çalismak istedigim alan ön büro. Bir otelde resepsiyonist olarak çalismak istiyorum. Proje bizlere bir kapi açiyor. Çünkü depremi sadece yasayan bilir. O süreçte benim ders çalisma veya baska bir yerde çalisma gibi bir imkânim yoktu. Ben gerçekten bana bu imkân tanindigi için İçel Büyüksehir Belediyesine çok tesekkür ederim” diye konustu.

Kursiyerlerden Batuhan Atici da bir dönem is aradigini ve bu süreçte projeye denk geldigini ifade ederek, “Önce bir form doldurma süreci oldu ve beni mülakata çagirdilar. Daha sonra projede yer aldim” dedi.

Gençlerin hem okurken hem de mezun olduktan sonra oldukça kaygili oldugunu da dile getiren Atici, “Benim 3-4 ay is arama dönemim oldu. Bu süreçte MERTUSEG tiri ile karsilasmam benim için büyük bir firsat oldu. Bunu degerlendirmek istedim. Gençler kesinlikle umutlarini kaybetmesin. Kesinlikle bir umut doguyor” ifadelerine yer verdi.

Kursiyerlerden Özlem Imece ise projede yer almaktan mutluluk duydugunu ifade ederek, “Gerçekten gençlerin önünü açacak bir proje. Baskanimiz Vahap Seçer’ e çok tesekkür ederim. Ben birçok sektörde çalistim ve turizm neden olmasin diye düsündüm. Proje sayesinde epey bir yol alacagimi düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA