Mahkemeden Uzungöl Millet Bahçesi'ne Ret Karari

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de yapilmak istenilen millet bahçesi için Samsun Bölge Idari Mahkemesi’nce ret karari verildi.

Mahkemeden Uzungöl Millet Bahçesi'ne Ret Karari
Trabzon’un Çaykara ilçesinde yerli ve yabanci turistlerin ugrak noktasi olan Uzungöl’de Trabzon Büyüksehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesi tarafindan yapilmak istenilen millet bahçesinin iptali için dava açildi. Turizm merkezinde bulunan Yenimahalle’deki proje alaninda yapilmak istenilen kamulastirmaya itiraz eden Uzungöl Birlik Platformunca yerel mahkemede açilan dava istinafa tasindi. Samsun Bölge Idare Mahkemesi Ikinci Idari Dava Dairesi’nde devam eden davada karar verildi.

Mahkemede davaci itirazinin kabulü ile Trabzon Idare Mahkemesi’nin yürütmenin durdurulmasi talebinin reddi yolundaki kararinin kaldirilmasina, 2577 sayili Idari Yargilama Usulü Kanunu’nun 27/2. maddesi uyarinca dava konusu islemin teminat alinmaksizin yürütülmesinin durdurulmasina kesin olarak oy birligiyle karar verildi.

Idris Akyüz yaptigi açiklamada, millet bahçesi projesinde mülkiyet sorunu çözülmeden çalismalarin basladigini belirterek “Uzungöl Millet Bahçesi projesi alt yapi, üst yapi ve peyzaj çalismasini kapsamaktadir. Ancak, bu projenin büyük bir bölümü mülkiyetler üzerinde oldugu halde mülkiyet sorunu çözülmeden çalismalara baslanildi ve birçok noktada sorunlar çikmaya devam etmektedir. Ilgili firma bir çalisma programi yapmadan hem yetersiz bir ekiple ise basladi hem de sezon sonu ise geç baslayarak çalismalari geciktirdi. Dolayisiyla bu tempoyla yapilan isin saglikli bir sekilde sezona yetismesi mümkün görünmemektedir. Bilinçli yapilan bu uygulama Uzungöl’ü yok etme planinin bir parçasidir. Zira yapilan isin de üç sene önce yapilan gelisigüzel çalismayla ayni sonu olacaktir. Çalismalar denetim ve isin takibi yapilmadan oldu bitti ile devam ediyor ve ülke kaynaklari heba ediliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA