Hayali Olan Araci Kendi Elleriyle Yapti

Erzurum’un Uzundere ilçesine bagli Çaglayanli köyünde yasayan 20 yasindaki Emre Güven, azim ve özveriyle 2 yil süren emeginin ürünü olarak hayalini gerçeklestirdi. Güven, hurda malzemelerden el yapimi arabasiyla köyünde ve çevresinde büyük bir ilgi odagi oldu.

Hayali Olan Araci Kendi Elleriyle Yapti
Uzundere ilçesine bagli Çaglayanli köyünde yasayan 20 yasindaki Emre Güven’in tamamen el emegiyle yaptigi araç, 5 ileri, geri vites sistemi ve 50 kilometre hiziyla dikkat çekiyor. Genç kasif, köy halkinin ve çevredeki merakli vatandaslarin hayranlikla izledigi aracini, 20 bin TL’lik bir harcama ile tamamladi. Motoru disindaki tüm mekanik aksamlari demirden kendi elleriyle üreten Güven, özellikle dik ve karli rampalarda gösterdigi performansla çevresindekilerin takdirini kazaniyor.

Emre Güven, aracini gelistirmeye devam ederken bölge halkina çagrida bulunarak, "Destek verilirse arazi kosullari için daha uygun ve çiftçilerin islerini rahatlikla yapabilecegi bir araç tasarlayabilirim" dedi.

Iki ayri vites koluna sahip olan araciyla çiftçilik islerini kolaylastirmayi hedefleyen genç kasif, ATV motosikletten söktügü motoru aracina basariyla entegre etti. Ayrica, disk fren sistemine sahip olan aracin frenleri de güçlü ve etkili olarak dikkat çekiyor.

Bölge halki, Emre Güven’in azmi ve yetenegini takdir ederken genç kasifin el yapimi arabasiyla köy ve çevresindeki islerini rahatlikla sürdügünü görmekten memnuniyet duyuyor. Tortum Selalesi’nin hemen yani basinda yasayan Emre, toplamda 20 bin TL harcadigi aracini büyük bir özenle koruyarak gelecekteki projelerine odaklaniyor.
Kaynak: İHA