Down Sendromlu Çocuklar Mutfaga Girdi, Hünerleri Ile Göz Doldurdu

Elazig’da özel bir isletme, down sendromlu çocuklari farkindalik olusturmak amaciyla mutfaga davet etti. Özel çocuklar, yaptiklari pizzalarla göz doldururken kendileri de unutulmaz bir gün yasadi.

Down Sendromlu Çocuklar Mutfaga Girdi, Hünerleri Ile Göz Doldurdu
Elazig’da bulunan bir isletme, down sendromlu çocuklara yönelik farkindalik olusturmak amaciyla etkinlik düzenledi.

Elazigli özel çocuklar bu vesileyle mutfaga davet edilerek yeteneklerini sergileme firsati buldu. Down Sendromlular Dernegi bünyesinde, aileleri ile birlikte yaklasik 20 kisinin misafir olarak geldigi isletmede down sendromlu bireyler, ilk olarak önlük giydi. Ardindan isletme sahibi ve pizza ustasi Enes Akpunar gözetiminde pizza hamuru açma islemine geçen çocuklar, daha sonra pisirdikleri pizzalarini misafirlere servis etti. Down sendromlu bireylerin mutlulugu yüzlerinden okunurken, aileleri de çocuklarini cep telefonlari ile görüntüledi.

’’Bu tür etkinliklerin önemi büyük’’

Ilk kez pizza yaptigini ifade eden Can Kaya, ’’Burada önce hamurumuzu açtik. Ardindan açtigimiz hamurumuzun üzerine malzemeleri serptik. Ilk defa pizza yaptim ve zevkliydi. Ustamizin katkilariyla biz de pizza yapmaya dahil olduk. Ustamiz bizleri çagirdi, ona çok tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Toplumda farkindalik olusturma amaciyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini dile getiren isletme sahibi Enes Akpunar, "Sosyal sorumluluk projesi olarak down sendromlu kardeslerimiz ile beraber pizza yapmaya karar verdik, onlar da sag olsunlar beri kirmadilar ve davetimi kabul ettiler. Onlarla beraber pizza hamuru açip, pizzayi süsledik sonrasinda firina attik. Beraber kestigimiz pizzanin tadina baktik" diye konustu.

Down Sendromlular Dernegi Elazig Sube Baskani Fethi Ahmet Balin ise "Bu tür farkindaliklar, bu özel çocuklarimizin sosyal hayatta davranissal olarak, aile içerisindeki iletisimleri açisindan ve kendi ihtiyaçlarini giderme, sorumluluk alma gibi berecileri kazandirmak için çok büyük bir önemi var. Bu anlamda degerli kardesimize, bu yapmis oldugu sosyal sorumluluk bilinci ve bu etkinlikte çocuklara yer vermesinden dolayi tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA