Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Hakki Hakim Kilmak Için Var Gücümüzle Gayret Edecegiz'

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Bize düsen batili iyi taniyip hakki hakim kilmak için var gücümüzle gayret etmektir. Bu ise her seyden önce inanç, samimiyet ve bilgiyle olacaktir” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Hakki Hakim Kilmak Için Var Gücümüzle Gayret Edecegiz'
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Türkiye Diyanet Vakfinca (TDV) çevrim içi düzenlenen “Soykirim Tarihi” seminerine katildi.

Programda üniversite ögrencilerine hitap eden Erbas, tarihten günümüze yeryüzündeki en kadim mücadelenin hak ile batilin mücadelesi oldugunu belirterek, “Hak çizgiyi peygamberler ve onlarin yolundan gidenler temsil eder. Bu yol tevhidin, adaletin, merhametin, iyiliklerin yoludur. Batil cephesini de nefsinin, seytanin esiri olmus zalimler temsil eder. Batilin yolu kötülükler, haksizliklar, zulümler, soykirimlarla doludur. Dolayisiyla yeryüzünde merhametin de, zulmün de tarihi vardir” diye konustu.



“Hakki hakim kilmak için var gücümüzle gayret edecegiz”

Peygamberlerin yolunu takip edenler ve Hakk’a gönül verenlerin yeryüzünde hakim olmasi durumunda tüm insanligin huzur ve güvene kavusacagini aktaran Erbas, “Ahlak, hukuk, vicdan tanimayanlar dünyaya egemen olursa yeryüzü yasanmaz hale gelecektir. Soykirimlar, katliamlar, sefalet, aci ve izdirap insanligi esir alacaktir. Dolayisiyla bize düsen batili iyi taniyip hakki hakim kilmak için var gücümüzle gayret etmektir. Bu ise her seyden önce inanç, samimiyet ve bilgiyle olacaktir” ifadelerini kullandi.

Erbas, bilgiyi üretmeyenlerin üretilen bilginin mahkumu olmaya mecbur oldugunu ve bilgiyi yönetenlerin dünyayi yönettigini belirterek, “Bilgi faydali ve faydasiz diye ikiye ayrilir. Bizim isimiz faydali bilginin pesinden kosmak, yani insana ve insanliga fayda veren bilgi. Faydasiz ilim; bugün insanlari bombalarla öldürenler var ya, iste o bombalar bilgi sayesinde üretildi. Insanlari bombalayarak, öldürerek bunu kullandigin zaman o faydasiz bilgi haline geliyor. Biz de ondan Allah’a siginiyoruz” dedi.



“Bütün imkanlari degerlendirerek kendinizi yetistirmelisiniz”

Gençlere seslenen Erbas, “Sizler bizim yarinlarimizsiniz ve bizi gelecege sizler tasiyacaksiniz. En büyük zenginligimiz ve imkanimiz sizlersiniz. Sizler insanligin umudusunuz ve sizler varliginizin önemini idrak ederek köklü bir mefkureye ve bilgiye sahip olmalisiniz. Bu inançla bütün imkanlari degerlendirerek kendinizi yetistirmelisiniz” açiklamasinda bulundu.

Erbas, günümüzde yeni bilgi teknolojileriyle bilginin durmaksizin çogaldigi bir çagda yasandigini belirterek, sunlari kaydetti:

“Daha güzel bir dünyayi, elbette ki donanimli, olaylari dogru tahlil edip degerlendirebilen egitimli insanlar insa edecektir. Ufkumuza yerlestirecegimiz en büyük ideal bu olmalidir. Zira insanligin devasa sorunlarla bogustugu, krizlerle mücadele ettigi günümüzde daha kapsamli egitimlerle daha donanimli insanlar yetistirmemiz gerekmektedir. Bunun için millet ve ümmet olarak birlikte çalismali, birlikte mücadele etmeliyiz. Imkanlarimizi ve çalismalarimizi daha iyi hale getirmenin yollarini aramaliyiz.”

“Daha yasanabilir bir dünya kurmanin yegane yolu rabbine karsi sorumluluklarinin farkinda olmaktir”

Kötülüklerin, zulümlerin, soykirimlarin olmadigi huzurlu bir hayatin insasi için gençlere büyük görevler düstügüne isaret eden Erbas, “Daha huzurlu, daha adil ve daha yasanabilir bir dünya kurmanin yegane yolu, hayatin ve varolusun gayesini idrak etmek, kendine, topluma, çevreye ve rabbine karsi sorumluluklarinin farkinda olmaktir. Bu kutlu yolda da genç kardeslerime basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA