Dicle Elektrik Ekiplerinin Zorlu Kis Mesaisi

Dicle Elektrik, kar yagisiyla bas gösteren olumsuz hava sartlarinin neden oldugu iletim hatti komasi ve direk devrilmelerine en kisa sürede müdahale edebilmek için 55 araç ve 197 kisilik acil müdahale ekibi olusturdu. Ekipler, karin 3 metre seviyelerine ulastigi ve ulasimin güçlestigi bölgelerde, hediklerle donanip görev yerlerine yaya olarak intikal etti.

Dicle Elektrik Ekiplerinin Zorlu Kis Mesaisi
Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde yer alan alti ilde kayipsiz, kesintisiz ve kaliteli enerji sunma vizyonuyla çalismalarini sürdüren Dicle Elektrik, olumsuz hava sartlari altinda abonelerini enerjisiz birakmamak için çalismalarini sürdürüyor.

Ülke genelinde etkili olan kar yagisi sebebiyle önlemlerini arttiran dagitim sirketinin hizmet bölgesinde yer alan Sirnak ve Siirt’in yüksek kesimlerinde kar kalinligi 3 metreye ulasti. Kar ve firtina bu illerin yani sira Diyarbakir ve Batman’da da etkili olunca elektrik sebekesi bu durumdan olumsuz etkilendi. Bunun üzerine Dicle Elektrik, 55 araç ve 197 personel ile 68 acil müdahale ekibi kurdu.

Dicle Elektrik’in sebeke operasyonlarindan sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Nedim Tüzün’ün verdigi bilgiye göre, kar yagisi ve buna bagli olumsuz hava sartlari en çok Sirnak ve Siirt’te etkili oldu. Sirnak il merkezinin yani sira Uludere ve Beytüssebap ilçelerinde hava muhalefetinden kaynaklanan arizalarin zaman geçirilmeden giderilmesi için 51 personel 7 araçtan olusan 17 ayri ekip olusturuldu. Söz konusu bölgelerde yikilan alti elektrik diregi yenileriyle degistirilirken, kirilan elektrik hatlari da bulunup tamir edilerek yenileriyle degistirildi. Hava muhalefetinden kaynaklanan 13 adet alçak gerilim ve 15 adet orta gerilim arizasinin tamami olabilecek en kisa süre içerisinde giderildi. Ekipler, karin 3 metre seviyelerine ulastigi ve ulasimin güçlestigi bölgelerde, hediklerle donanip görev yerlerine yaya olarak intikal etti.

Pervari ve Sirvan’da 3 direk devrildi

Genel Müdür Yardimcisi Tüzün, kar yagisi ve firtina yüzünden Siirt’in Pervari ve Sirvan ilçelerinde de 3 elektrik direginin devrildigini, birçok yerde iletkenlerin koptugunu bildirdi. Siirt’te 32 personel ve 6 araçtan olusan 12 ekip, yasanan 6 ayri orta gerilim arizasini giderirken, devrilen direklerin ise yerine yenilerini dikti. Kar nedeniyle ariza noktalarina ulasmakta sikinti yasayan ekiplere Valilige bagli yol açma ekipleri ulasim destegi sagladi.

Diyarbakir’da yasanan 83 ariza giderildi

Olumsuz hava sartlari Diyarbakir’da da etkili oldu. Tüzün, yasanan arizalari zamaninda gidermek için burada da 109 personel ve 40 araçtan olusan 37 ekip olusturduklarini belirterek, “Ekiplerimiz il genelinde yasanan 40 alçak ve 43 orta gerilim olmak üzere toplam 83 arizaya müdahale etti. Büyük çogunlugu iletken kopmasi sonucu yasanan arizalarin tamami kisa sürede giderilerek abonelerimize kesintisiz elektrik enerjisi vermeye devam edildi” dedi.

Olumsuz hava sartlarinin etkili oldugu Batman’in Sason ilçesinde de iletim hatlarinin kopmasindan kaynaklanan arizalar 5 personel ve 2 araçtan olusan 2 ekibin müdahalesi ile kisa sürede giderildi. Kis öncesi ariza önleyici bakim onarim çalismalari sayesinde ariza sayisinin düsük olduguna dikkat çeken Tüzün, mevsim itibariyla hava muhalefetinden kaynakli olarak önümüzdeki günlerde yasanabilecek arizalari zamaninda giderebilmek için tüm ekiplerinin 7/24 hazir olduguna da dikkat çekti.
Kaynak: İHA