Depremin Ilk Gününden Beri Kayip Esi Ve Oglunu Ariyor

Bir çocugu ile birlikte enkazdan sag olarak çikan Adiyamanli Mehmet Ziya Demir’in iki evladi 6 Subat depreminde hayatini kaybetti. Esi ve küçük çocugu bir yildan beri kayip olarak araniyor.

Depremin Ilk Gününden Beri Kayip Esi Ve Oglunu Ariyor
Adiyaman merkez Alitasi Mahallesi Gölbasi Caddesi üzerindeki 5 katli Arziklar Apartmani 6 Subat depreminde yikildi. Yikilan binlerce binadan birisi olan Arziklar Apartmaninin birinci katinda ki daire de yasan Mehmet Ziya Demir, esi Zeliha Demir, çocuklari Mücahit (24), Samet (22), Ahmet (20) ve Muhammed Enes (8) enkaz altinda kaldi.

Depremden hemen sonra Mehmet Ziya Demir kendi imkanlariyla enkazdan çikti. Çocuklarindan Samet Demir’i enkazdan 2 saat sonra canli olarak çikartmayi basardi. Ancak, esi ve çocuklari Mücahit, Ahmet ve Muhammed Enes’e ulasamadi. Enkazin basindan biran olsun ayrilmayan Mehmet Ziya Demir’in çocuklarindan Mücahit ve Ahmet Demir’in cansiz bedenlerine 2 gün sonra ekipler ulasti. Ancak esi Zeliha ve küçük oglu Muhammed Enes Demir’in canli veya cansiz bedenlerine ulasilamadi. Tüm enkaz titiz bir sekilde ayiklandi ancak esi ve çocuguna rastlanilmadi. Adiyaman Cumhuriyet Savciligina kayip basvurusundu ve DNA örnekleri verdi. Fakat kimsesizler mezarliginda bulunan cenazeler ile DNA’lari uyusmadi.

Acili baba her gün hayatini kaybeden çocuklarin mezarlarini ziyaret edip dua ediyor. Esi ve çocugunun sag veya ölü olarak bulunacagi günü bekliyor. Yetkililerden, kayip esi ve çocugunun bulanmasini isteyen Mehmet Ziya Demir’i belirsiz durum kahrediyor.

Mehmet Ziya Demir, “Deprem sonra ben kendim enkazdan çiktim. Bir süre sonra bir oglani canli olarak enkazdan çikarttik. Birkaç gün sonrada 2 oglanin cenazesini çikarttik. Esim ile oglumda depremin ilk gününden beri kayiplar, bulamadik. DNA testi verdik, savciliga basvurduk, karakola basvurduk ama hiçbir sonuç çikmadi. Bir sonuca ulasmaya çalisiyoruz. Sonuç ne olursa olsun, sonuca ulasmaya çalisiyoruz. Esim ve oglumun vefat mi etti, saglar mi ögrenmek istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA