Depremde Oglunu, Gelinini Ve Torunlarini Kaybeden Yasli Kadin Mezarliktan Ayrilamiyor

Kahramanmaras merkezli depremlerde oglu ve gelini ile iki torununu kaybeden Azet Yilmaz, günün büyük bir bölümünü ailenin defnedildigi sehir mezarliginda geçiriyor. Mezarligin evi haline geldigini belirten yasli kadin, çocuklarini çok özledigini söyledi.

Depremde Oglunu, Gelinini Ve Torunlarini Kaybeden Yasli Kadin Mezarliktan Ayrilamiyor
6 Subat’ta meydana gelen Kahramanmaras Pazarcik merkezli 7,7 büyüklügündeki ilk depreme kent merkezindeki 5 katli apartmanda yakalanan Aydin (53) ve Aysegül Yilmaz (50) çifti ile çocuklari Ilayda (23) ve Engin Yilmaz (15) enkaz altinda kaldi. Yilmaz ailesinin fertleri depremin 38’inci saatinde ölü bulunurken aile sehir mezarligina defnedildi.

Enkaz basinda saatlerce gelecek güzel bir haberi beklerken oglunu, gelinini ve iki torununu topraga veren Azet Yilmaz, o günden beri gününün büyük bir bölümünü sehir mezarliginda geçiriyor.

“Belki bir gün gelirler diye yollarini gözlüyorum”

Mezarligin evi oldugunu kaydeden Azet Yilmaz, ”Oglum gelinim ve iki torunumu ilk depremde kayip ettim. 38 saat enkaz altinda kaldilar. Daha sonra tek tek çikarildilar. Mezarliga her gün geliyorum benim evim burasi artik. Eve gidiyorum yattiktan sonra sabah olmasini bekliyorum, mezarliga gelmek için gelirler diye yollarini gözlüyorum, çok özledim. Kiz torunumu dogum gününde topraga verdik. Engin ise 15’ine yeni girmisti" diye konustu.

Kaynak: İHA