Aricilardan, 'Nezle Ya Da Grip Olan Vatandaslar Için Bal Serbeti' Tavsiyesi

Eskisehir’de hava sicakliklarinin düsmesiyle nezle ve grip gibi hastaliklara karsi vücut direncini arttirmak isteyen vatandaslarin bal alisverisleri yogunlasirken, aricilar "Nezle ya da grip olan vatandaslar için bal serbeti’ tavsiye ediyor

Aricilardan, 'Nezle Ya Da Grip Olan Vatandaslar Için Bal Serbeti' Tavsiyesi
Hava sicakliginin eksi degerlere düsmeye basladigi Eskisehir’de vatandaslarin bal talebi artti. Içerdigi antioksidan sayesinde vücudu iltihaptan korudugu ve pek çok hastaliga karsi direnç kazandirdigi bilinen bal, kis mevsiminde yayginlasan hastaliklara karsi bagisiklik sistemini güçlendirmek için çogu vatandasin tedbir kaynagi oldu. Baldaki vitaminlerin ve minerallerin besleyici degerinin çok yüksek oldugunu söyleyen Eskisehir Ari Yetistiricileri Birligi Baskani Bünyamin Yigit, kirginliga karsi bir kasik balin ilik suyun içerisinde eriterek yapildigi bal serbetinin kis aylarinda siklikla tüketilmesini önerdi. Güncel olarak 850 gramlik 1 kavanoz bal ortalama olarak 450 TL’den satiliyor.

“Nezle ya da grip olan vatandaslar bal serbeti tüketebilirler”

Eskisehir Ari Yetistiricileri Birligi Baskani Bünyamin Yigit, havalarin sogumasiyla bal satislarinin arttigini ifade etti.

Insanlarin tatliya ihtiyaç duydugunu ve bunun için en güzel yöntemin bal oldugunu belirten Yigit, “Bal satislarinda bir yükselis var. Biz burada balin faydalarini saymakla bitiremeyiz. Aslinda bal sadece kis aylarinda degil, her zaman tüketilmeli. Çünkü baldaki bütün vitaminlerin ve minerallerin besleyici degeri çok yüksek. Bal vücut direncini arttirir. Nezle ya da grip olan vatandaslar bal serbeti tüketebilirler. Bu çogu yerde bilinmez. Bir kasik bali Ilik suyun içinde eriterek serbet yapip içerseniz bu 20 dakikada kana karisir, vücuttaki kirginligin atilmasini saglar. Eskisehir’de maalesef bal kültürü yok, pekmez kültürü var. Eskisehir’in birçok yöresinde pekmeze bal deniyor. Yani tabii ki pekmez de faydalidir ama karsilastirilamazlar. Biz su an kendi balimizin 850 gramlik kavanozunu 350 TL’den satiyoruz. Ancak piyasada ortalama olarak 550 liraya kadar çikiyor” dedi.

Kaynak: İHA