Alerjik Rinite, Arilardan Gelen Dogal Çözüm Önerisi

Ari Ürünleri Uzmani Gida Yüksek Mühendisi Dr. Asli Elif Tanugur, 50 farkli merkezde, toplamda 10 bin alerjik rinit hastasi ile gerçeklestirilen bilimsel çalismada Anadolu propolisli burun spreyinin yasam kalitesini iyilestirdigi ve uygulama sonrasinda toplam semptom ve klinik muayene skorlarinda istatistiksel olarak anlamli bir azalma gözlendigine rastlandigini söyledi.

Alerjik Rinite, Arilardan Gelen Dogal Çözüm Önerisi
Formülün gelistiricisi Dr. Asli Elif Tanugur Samanci bilimsel çalismanin detaylarini söyle aktardi: “50 farkli merkezde, toplamda 10 bin alerjik rinit hastasi ile gerçeklestirilen bilimsel çalismada, Anadolu propolisli burun spreyinin yasam kalitesini iyilestirdigi ve uygulama sonrasinda toplam semptom ve klinik muayene skorlarinda istatistiksel olarak anlamli bir azalma gözlendigi bulgularina varilmistir. Bilimsel çalismamiz, “Effects of Anatolian Propolis and Hypertonic Saline Combination Nasal Spray on Allergic Rhinitis Symptoms: Prospective, Multicenter Study” basligi ile Ear, Nose & Throat Journal tarafindan yayina kabul edilmistir.”

Samanci, Efficacy and Toxicity of Anatolian Propolis on Healthy Nasal Epithelial Cells baslikli bilimsel çalismada da burun spreyinin nazal hücrelere topikal uygulanmasinin etkileri incelendigini burun epitel hücrelerinde etkisi ve güvenilirligi tespit edildigini aktardi.

Propolisin arilarin bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarindan topladigi tamamen dogal bir ari ürünü olduguna dikkati çeken Samanci, kovandaki sterilizasyon ve çatlaklarin sivanmasi amaciyla kullanilan bu maddenin, antiviral, antimikrobiyal, antibakteriyel ve antifungal özellige sahip oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA