ABD Donanmasi, Husilere Ait 1 IHA Ve 1 IDA'yi Imha Etti

ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM), Kizildeniz’de ve Aden Körfezi’nde 1 insansiz hava araci ve 1 insansiz deniz aracini (IDA) imha ederken, Husiler tarafindan firlatilan 2 gemisavar füzesi ise hedefine ulasamadan denize düstü.

Yemen’deki Iran destekli Husiler, Kizildeniz ve Aden Körfezi’nde saldirilarina devam ediyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM) tarafindan yapilan açiklamada, Kizildeniz’de ve Aden Körfezi’nde 1 insansiz hava aracinin ve 1 insansiz deniz aracinin (IDA) imha edildigi aktarilarak, Husiler tarafindan firlatilan 2 gemisavar füzesinin ise hedefine ulasamadan denize düstügü ifade edildi.

Açiklamada, yerel saatle 05.00 siralarinda Aden Körfezi üzerinde bir IHA’nin düsürüldügü aktarilarak, olayda can ve mal kaybi olmadigi ifade edildi.

Yerel saatle 10.30 siralarinda ise Husilere ait patlayici bir insansiz deniz aracinin (IDA) imha edildigi belirtilen açiklamada, ABD kuvvetlerinin IDA’nin uluslararasi nakliye yoluna dogru ilerledigi ve ticari gemiler ile bölgedeki ABD Donanmasi gemileri için yakin bir tehdit olusturdugu belirtildi. Olayda can ve mal kaybi olmadigi açiklandi.

Yerel saatle 12.45 siralarinda ise Husilerin kontrolündeki bölgelerden muhtemelen Kizildeniz’deki Liberya bandirali KOI adli yük gemisine iki gemisavar füzesi firlatildigi ifade edilen açiklamada, füzelerin gemiye isabet etmedigi ve suya düstükleri aktarildi. Olayda can ve mal kaybi olmadigi açiklandi.

Açiklamada, “ABD Merkez Komutanligi’nin eylemleri seyrüsefer özgürlügünü koruyacak ve uluslararasi sulari ABD Donanmasi gemileri ve ticari gemiler için daha güvenli ve emniyetli hale getirecektir” denildi.
Kaynak: İHA