Turunç Masa'yla 185 Bin 72 Kisinin Sorunu Yerinde Çözüldü

Antalya’da Muratpasa Belediyesi’nin 10’uncu yilina giren ‘yönetisim sistemi’ Turunç Masa’yla, sadece 2023’te, 185 bin 72 kisi belediye gerek kalmadan islerini çözdü.

Turunç Masa'yla 185 Bin 72 Kisinin Sorunu Yerinde Çözüldü
Belediye Baskani Ümit Uysal, bir halkla iliskiler ve iletisim projesi olan Turunç Masa’yi 17 Kasim 2014’te uygulamaya aldiklarini söyledi.

Baskan Uysal, basvuru masasi, çagri merkezi, gezici ekipler, sosyal medya, web ve basin birimleriyle ilçe sakinlerinin istek ve sikayetlerini çözüme kavusturan, önerilerini alan Turunç Masa’yla kamu hizmetini herkese esit bir sekilde ulastirdiklarini aktardi.

Antalya’nin 520 bini askin nüfusuyla kent hayatinin merkezi olan ilçede Turunç Masa, sadece 2023’te 185 bin 72 kisinin talebini kayda aldi. Talepler evde bakim, hasta nakil, sokak hayvanlari için veterinerlik hizmetleri gibi konularda yogunlasti. Talebi alinan her ilçe sakinin isi Turunç Masa’yla belediye gelmeden çözüldü.

Uysal, Turunç Masa’nin Türkiye’nin en disiplinli ve sistematik yönetisim sistemi oldugunu belirterek, “Bu Türkiye’miz için yönetisim devrimi oldu” dedi.

Yönetisimin verimlilik, etkinlik, sorumluluk ve hesap verebilirlik kavramlarina içeren bir etkilesim oldugunu belirten Baskan Uysal, “Halkin iradesine göre belediyeyi sekillendiriyoruz. Turunç Masa’nin bu anlamda bir özelligi de demokratik olmasidir. Herkes, her kosulda ulasabilir. Bunun Antalya’miza ve Türkiye’ye yayilmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA