CHP Genel Baskani Özel Açiklamasi '(Meral Aksener) Genel Baskan Ile Kavga Etmeyecegim'

CHP Genel Baskani Özgür Özel, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in açiklamalariyla ilgili, “Ben Genel Baskan ile kavga etmeyecegim. Bunun kimseye faydasi yok. Bir kez daha söyleyeyim. Muhalefete muhalefet etmek gibi derdimiz yok” dedi.

CHP Lideri Özgür Özel, Atatürkçü Düsünce Dernegi Cem Eren Kültür Merkezi’nin açilisi ve Prof. Dr. Muammer Aksoy’u Anma Töreni’ne katildi.

Özel, tören öncesi basin mensuplarinin sorularini cevapladi. Özel, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in, “Eskisehir’de AK Parti ile tuhaf bir iliskimiz oldugunu ima eden bir konusma yapti Özgür Özel. Eski Genel Baskaniniz Kiliçdaroglu’na gidin, sorun. Referandum döneminde ve partimiz kurulduktan sonra CHP, IYI Parti’den bir kurus para aldi mi?” sözüne iliskin soruya, söyle cevap verdi:

“Ben gerçekten çok sasirdim bu konusmaya. Iki ihtimal var. Ihtimallerden bir tanesi, Genel Baskanimiz ciddi sekilde yaniltilmis. Ikincisi de Genel Baskan bizimle kavga etmek istiyor. Ben Genel Baskan ile kavga etmeyecegim. Bunun kimseye faydasi yok. Muhalefete muhalefet etmek gibi derdimiz yok. Aksener’e yanlis aksettirildigini düsündügüm Eskisehir konusmamda bahsettigim mevzu su; Bahsettigim aday su an AK Parti’nin adayi. Benim dedigim geçmiste birlikte olduklarimizi bugün saray karsimiza çikariyor derken, IYI Parti’den milletvekili seçilen, Millet Ittifaki oylariyla milletvekili seçilen kisi, siyasi yankesicilikle, siyasi dolandiricilikla Recep Tayyip Erdogan’a muhalefet etmek üzere Eskisehirlilerden oy istedi ve gitti Adalet ve Kalkinma Partisi’ne katildi.

Ben ‘Geçmiste birlikte olduklarimizi birtakim imkanlar olusturarak karsimiza çikariyor’ derken Eskisehir’deki AK Parti adayini kastettim. Benim ne Kemal beye sorma ihtiyacim var, ne bir baskasina. Ben Meral hanimin kisisel olarak da partisinin de bahsettigi konulardaki namusuna, dirayetine ben kefilim.”

“Numan Kurtulus’un anayasaya karsi suç islenirken yaptigi hareket siyasi deve kusu”

Özel, TIP Hatay Milletvekili Can Atalay’in TBMM Genel Kurulu’nda Yargitay’in karari okunarak milletvekilliginin düsürülmesini de degerlendiren Özel, “Numan Kurtulmus, tesbihte hata olmaz. Anayasa’ya karsi suç islenirken yaptigi hareket siyasi deve kusu. Sen kafani kuma gömdün diye gövdenin de içinde bulundugu ortamda olanlar olmuyor degil. Sen yurtdisina çikacaksin, yetkiyi Bekir Bozdag’a birakacaksin. Bekir Bozdag okutacak ve sen bu anayasa ihmalinden sorumlu olmayacaksin. Böyle bir sey yok. Bu deve kusu misali kafasini gömmektir. Sorumluluktan kaçmaz, hatta çikip da kendisi okusaydi buna göre çok daha dürüst bir tutum olurdu. Bunu görmek lazim” dedi.



“Anayasa Mahkemesi’ni yok sayan Yargitay kararinin okutulmasiyla milletvekilligi mi düser?”

Atalay’in milletvekilliginin düsürülmesini anayasaya aykiri bir durum olarak nitelendiren Özel, “Büyük bir gaflet ve hata var. Hatanin kendisi su; anayasa ne diyor? Kesinlesen karar okutulursa. Kesinlesen karar mi okundu? Okutulan karar; Yargitay’in Anayasa Mahkemesi’ni yok sayan karari. Anayasa Mahkemesi’ni yok sayan Yargitay kararinin okutulmasiyla milletvekilligi mi düser? Iyice suurlarini kaybetmisler. Ne yaptiklarini bilmiyorlar” ifadelerini kullandi.

TBMM’de kapali oturum

Özel, Meclis Baskanvekili Bekiz Bozdag’in yönettigi oturumda CHP milletvekillerinin verdigi önerge üzerine kapali oturuma geçildigini hatirlatarak, “Kapali oturumda okunan bir karar, kapali oturum tutanaklari 10 yil açiklanamadigi ve 10 yil süreyle görüs beyan edilemedigi için karar kapali oturumda okutulacak ama kamuoyunda aleniyet kazanmadigi, Hataylilara ‘biz sizin milletvekilinizi düsürdük’ diyemedikleri için ve kapali oturumdan sonra gidip içeride ne yaptiklarini anlatamayacaklari için 10 yil süreyle bu rezalet ertelenmis olacakti” açiklamasinda bulundu.

“Gerekli müdahaleyi yaparim”

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in Istanbul ve Ankara’daki billboardlara seçim afislerinin astirilmadigi iddiasina da Özel, “Billboard meselesini duydum, sasirdim. Sorup ögrenecegim. Yapabilecegim bir sey var mi? Varsa benim çözmem gereken. Gerekli müdahaleyi yaparim” dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarigül’ün Ordu Büyüksehir Belediye baskan adayi olarak gösterilecegi iddialarina iliskin Özel, su cevabi verdi:

“Kocaeli, Ordu ve Gaziantep’te adaylar belirlenmedi. Bu sürece yönelik olarak o il baskanlarimizla, milletvekillerimizle temasi olmus. Kendisi bana da partinin verecegi görevlerden kaçmayacagini söyledi ancak henüz o konuda verilmis bir karar yok. Bir karar verirsek, paylasiriz.”
Kaynak: İHA