Baskan Yalçin Açiklamasi '2023 Yili Ihracat Rekoru Tüm Sanayicilerimizin Basarisidir'

Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan kamuoyu ile paylasilan 2023 yili ihracat rakamina iliskin degerlendirmede bulundu.

Baskan Yalçin Açiklamasi '2023 Yili Ihracat Rekoru Tüm Sanayicilerimizin Basarisidir'
Kayseri OSB Baskani Yalçin, “6 milyar dolarlik ihracat kaybina yol açtigi hesap edilen 6 Subat depremleri basta olmak üzere, yasanan savaslara ve dünya çapinda ekonomik olumsuzluklara ragmen ihracatimiz 2023 yilinda artis göstermis ve Cumhuriyet tarihi rekoru kirilarak 255 milyar 809 milyon dolara ulasmistir. Elde edilen sonuç, yatirim yapan, üreten ve ihracat yapan tüm sanayicilerimizin basarisidir” dedi.

Yalçin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açikladigi 2023 yili ihracat rakaminin ve 2024 yili hedefinin Türkiye’nin ihracata dayali büyüme politikasinin ne denli dogru bir karar oldugunu bir kez daha gözler önüne serdigini söyledi.



Baskan Yalçin, “Türkiye’nin ihracati, 2023 yilinda 255 milyar dolari asarak tarihi bir rekor kirdi. Bu basarida, tüm olumsuzluklara ragmen üretimini sürdüren ve yeni pazarlara açilan sanayicilerin ve ihracatçilarin büyük payi bulunmaktadir. Türkiye’nin dünyanin en çok ihracat yapan ilk 10 ülkesi arasindaki yerini almasinda, organize sanayi bölgelerinin üstün bir gayretle çalismalari sürdürmesi büyük önem arz etmektedir. Kayseri OSB’de yatirim yapan ve üreten tüm sanayicilerimizin bu hedefe ulasilmasinda katkilarinin büyük olacagindan süphemiz yoktur” diye konustu.

Kayseri OSB Baskani Yalçin, açiklamasini söyle sürdürdü:

“Küresel ekonomide yasanan tüm zorluklara ve yasadigimiz aci depremlerin etkilerine ragmen ülkemiz ekonomik gelisimini sürdürmektedir. 2002 yilinda 36 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye’den bu orani 7 kattan fazla artirmayi basaran ve hedeflerini tutturan bir Türkiye’ye ulasmis durumdayiz. 2020 yilinin ikinci çeyreginden sonra üst üste 13 çeyrek büyüme saglayan Türkiye’nin 2023 yili ilk 3 çeyreginde ortalama yüzde 4,6’lik bir büyüme kaydetmis olmasi da yeni hedeflere dogru emin adimlarla yürüdügümüzün göstergesidir. Orta ve yüksek teknoloji içeren üretime dönük yatirim desteklerinin artirilmasi, ihracatin çesitlendirilmesi ve Türk Lirasi ile yurt disina mal ve hizmet satisinin daha artmasi hedeflere ulasilmasinda büyük önem arz etmektedir. Ihracatta yeni bir rekorun kirilmasinda katkisi bulunan basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, tüm ekonomi bürokrasimizi, tüm sanayicilerimizi ve ihracatçilarimizi en içten dileklerimizle kutluyoruz.”
Kaynak: İHA