Haciishak Mahallesi'nde Taskin Sorunu Kökten Çözüme Kavusuyor
MASKI Genel Müdürlügü, geçtigimiz Haziran ayinda Akhisar ilçesinde yasanan asiri yagis kaynakli taskinlardan en çok etkilenen Haciishak Mahallesinde sorunu kökten çözüme kavusturmak adina yaklasik 3.5 milyon TL yatirim bedeli ile dökme menfez ve islah çalismasi gerçeklestiriyor. Imalat islerini MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, mahalle muhtari Ibrahim Ekinci ile bir araya gelerek yerinde inceledi.

“Taskin sorununa kökten çözüm getiriyoruz”
MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, “Geçtigimiz Haziran ayinda yasanan sel felaketinden en çok etkilenen Akhisar ilçesine bagli Haciishak Mahallesinde yasanan taskina Büyüksehir Belediyemiz ve MASKI Genel Müdürlügümüz gerekli müdahalelerde bulunmustu. Sahbaz Deresinin tasmasindan sonra taskin yasanan bölge ile alakali gerek proje gerekse de ihale çalismalarinin tamamlanmasiyla birlikte yaklasik 145 metrelik 2x2 yerinde dökme menfez ve islah çalismalarina hizli bir sekilde basladik. Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün, gerekli talimatlari vererek, yatirim sürecinin hizlanmasi ile alakali tüm prosedürlerin hizli bir sekilde tamamlanmasini istedi. Yaklasik 3.5 milyon TL yatirim bedeli ile gerçeklesen bu çalismamiz 15 gün sonra tamamlanacak. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligimiz bünyesinde Sahbaz Deresi ile alakali herhangi bir taskina sebebiyet vermemek ve soruna kökten çözüm getirmek adina imalat islerini kisa sürede tamamlayacagiz” dedi.
“Büyüksehir ve MASKI mahallemizle yakindan ilgileniyor”
Haciishak Mahalle Muhtari Ibrahim Ekinci, “Yagmur yagdigi zaman burada dagdan gelen yagmur sulari alanin dar olmasinda kaynakli mahallemize ve bölgeye kadar tasma yapiyordu. Menfez çalismasi ile artik bu sorundan kurtulacagiz. Büyüksehir ve MASKI mahallemizle yakindan ilgileniyorlar. Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün basta olmak üzere emek veren herkese tesekkür ediyorum” dedi.
