Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak Açiklamasi 'Deprem Kimlik Belgesi Ile Ilgili Çagrimiz Karsilik Buldu'

6 Subat’ta yasanan Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan kamu yetkililerine deprem kimlik belgesi ile ilgili çagrida bulunan Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, “Geçtigimiz günlerde Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Mehmet Özhaseki tarafindan açiklanan Bina Kimlik Sistemi, bizim aylar evvel gündeme tasidigimiz bir konuydu. Bu çagrimizin karsilik bulmasi ve ülke genelinde es zamanli uygulamanin baslatilmasindan dolayi mutluluk duyuyoruz. Çünkü bizim faaliyetlerimizin ana unsuru ‘insan’ ve ‘fayda’. Bu iki unsuru göz ardi etmemiz mümkün degil” dedi.

Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak Açiklamasi 'Deprem Kimlik Belgesi Ile Ilgili Çagrimiz Karsilik Buldu'
Dogal felaketlerin gerçekligini kabul edip önlem almanin birincil vazife olmasi gerektigini belirten Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, “Kahramanmaras merkezli depremler binlerce can aldi. Fakat bu demek degildir ki; depremler karsisinda çaresiziz! Aksine bu dogal felaketlerin olumsuz etkilerini azaltacak önlemler alabilir, tahribati azaltacak çözümler gelistirebiliriz. Keza tam da bu düsünceden yola çikarak 6 Subat’ta yasanan ve 120 bine yakin binanin kullanilamaz hale geldigi depremlerin hemen ardindan elimizi tasin altina koyduk. Konutlarin saglamliginin belgelenebilir olmasi ve satin alacak kisilerin bu bilgilere seffaf bir sekilde erisebilmesini saglayacak olan ‘Deprem Kimlik Belgesi’nin deprem yönetmeligine dahil edilmesi çagrisinda bulunduk. Tüm iletisim kanallarimiz üzerinden defalarca gündeme getirdigimiz ‘Deprem Kimlik Belgesi’ çagrimiz karsilik buldu. Geçtigimiz günlerde Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Mehmet Özhaseki, ‘Bina Kimlik Sistemi’ adi altinda uygulamanin basladigini duyurdu. Ülke genelinde es zamanli uygulamanin baslatilmasindan dolayi mutluluk duyuyoruz. Çünkü Birevim olarak bizim faaliyetlerimizin ana unsuru ‘insan’ ve ‘fayda’. Bu iki unsuru göz ardi etmemiz mümkün degil” diye konustu.

Tasarruf plani olusturduklari gayrimenkullerin yüzde 95’ine yakininin Enerji Kimlik Belgesine sahip oldugunu dile getiren Av. Mahir Orak, “Enerji Kimlik Belgesinin ardindan Deprem Kimlik Belgesi uygulamasinin da hayata geçirilmesi sayesinde, hizmet sundugumuz vatandaslarimiza daha güvenli bir yasamin kapilarini aralayacagiz. Temel misyonu ‘Insana Fayda’ olan bir kurum olarak böyle bir uygulamanin hayata geçirilmesinde bir katkimiz oldugunu bilmek gurur verici. Biz bir finansal hizmetler kurulusu olarak vatandasimizin ihtiyaçlarini giderirken güvenligini de saglamayi önemsiyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu konuyla ilgili üzerimize düsen her vazifeyi yerine getirmeye haziriz. Çünkü herkesin bir evi olmasini ve bu evlerin barinma ihtiyacini karsilayan güvenli yerler olmasini istiyoruz, bunun için çalisiyoruz. Can güvenligini teminati da bu isin en kritik noktasidir” dedi.

Kaynak: İHA