Lapseki'de Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklemesi Toplantisi Düzenlendi

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan 15. Etap Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklemesi Programi çerçevesinde üreticilerin tarimsal üretimlerini gelistirmek ve desteklemek amaciyla bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Lapseki'de Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklemesi Toplantisi Düzenlendi


Lapseki Belediyesi Sahil Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplanti, Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Toplantiya, Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, Çanakkale Il Tarim ve Orman Müdür Yardimcisi Mehmet Sezer, ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ali Kaçan, AK Parti ilçe Baskani Hasan Engin, Kirsal Kalkinma ve Örgütlenme Sube Müdürü Mustafa Nazlim, Il Genel Meclis Üyeleri, Banka Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluslari Temsilcileri, Teknik personel, Muhtarlar, üreticiler ve çok sayida vatandas katildi.



Programin açilis konusmasini yapan Lapseki ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ali Kaçan, "Kurumumuz tarafindan 15. Etap Kirsal Kalkinma Destekleri çerçevesinde üreticilerin tarimsal üretimlerini gelistirmek ve desteklemek amaciyla, bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Lapseki ilçemizde Marmara bölgesinde ilk defa dijital toprak analiz cihazini kullanan, bitkisel üretimin önemini kavrayan üreticimizle hareket etmenin mutlulugunu yasiyoruz" dedi.



Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, “Üreticilerimiz için çok özel bir program içim hep beraberiz. Yüzde 50 hibe destegiyle ilgili yetkili arkadaslar sizleri bilgilendiriyor. Lapseki’de bugüne kadar desteklerden hep yararlanmis, faydalanmis ama daha fazla müracaat etmek lazim. Yetki arkadaslardan bilgi aldim, Lapseki’ye büyük bir destekleme yapilmis. Bu hibe desteklerden arkadaslarimiz yararlanmislar. Sulamasindan, makine ekipmanina, genç çiftçisine, uzman eller, soguk hava depolari ve diger bir sürü desteklemeler bunun yaninda hükümetimizin yaptigi diger desteklerle beraber çiftçimizi ayakta tutmamiz gerekiyor. Onlara destek olmamiz gerekiyor. Ama özellikle sunu söylemek isterim ki, bu hibe desteklerine, zaman zaman duyuyoruz yeterli destekler olmuyor veya müracaat eden arkadaslarimiz, o yerine getirilmesi gereken ne varsa yerine getiremiyorlar ve yararlanamiyorlar. Bunu özellikle söylemek isterim ki, yapilan desteklemelerden muhakkak faydalanmamiz gerekiyor. Müdürlüklerimizde görevli arkadaslarimiz bu konuda üreticilerimize yardimci oluyorlar” diye konustu.



Toplantida katilimcilara, Tarimsal üretici örgütlerinin derecelendirilmesi konularinda Sube Müdürü Mustafa Nazlim, Ekonomik ve altyapi yatirimlarinin desteklenmesi konusunda Mühendis Necdet Uyar, Bireysel Sulama Sistemlerinin desteklenmesi konusunda Ziraat Mühendisi Ünzile Karagöz tarafindan bilgilendirme sunumu yapildi. Toplantida, 15. Etap Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklemesi Programinda yer alan destek unsurlari hakkinda katilimcilara detayli bilgi verildi.

Ayrica, basvuru sürecinin nasil isleyecegi ve basvuru asamasinda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkinda da bilgilendirme yapildi.

Toplanti, katilimcilarin sorularinin cevaplandirilmasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA