Erzincan'da Kar, Tipi Kazalari Beraberinde Getirdi Açiklamasi 2 Yarali

Erzincan’da gece saatlerinde kar ve tipi etkisini artirdi. Erzurum-Erzincan karayolunda 3 araçli meydana gelen trafik kazasinda 2 kisi yaralandi.

Erzincan'da Kar, Tipi Kazalari Beraberinde Getirdi Açiklamasi 2 Yarali
Erzincan kent merkezi yagan karla birlikte beyaz örtüye bürünürken yüksek kesimlerde ulasimda aksamalar yasaniyor. Kar ve tipinin etkili oldugu Erzurum - Erzincan karayolunda 2’i TIR digeri de otomobil olmak üzere 3 araçli yaralamali trafik kazasi meydana geldi. Sansa mevkiinde meydana gelen kazada, Canip Çelik idaresindeki 76 AAJ 451 çekicisi (76 DH 621 yari römork) ile Erzincan- Erzurum istikametine seyrederken zeminin karli olmasi sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybedip aracin makaslayip yol üzerinde durmasi ve ayni istikamete seyreden Erdogan Gündogdu idaresindeki 01 DNS 37 plakali çekici (76 AAD 436 yari römork) ile makaslama yapan çekiciye çarpti. Yine ayni istikamete seyreden Fatih Balcioglu idaresindeki 24 AAY 255 plakali otomobilde çekiciye çarpti. Kazada Fatih Balcioglu ve Yakup Tekin yaralandi. Yaralilar ambulanslarla hastaneye kaldirildi.

Öte yandan yogun kar yagisi nedeniyle Tercan Bölge Trafik ekiplerince Erzincan- Erzurum istikametine gitmekte olan agir tonajli araçlarin zincirsiz olarak devam etmelerine izin verilmedi. Karla mücadele ekipleri güzergahlarda kazima ve tuzlama çalismalarina devam ediyor. Tercan Bölge Trafik Ekiplerince seyir halinde ve bekletilen araçlarda ki soförlerin ve vatandaslarin magdur olmamalari için araliksiz olarak çalismalar ve kontroller devam ettiriliyor.
Kaynak: İHA