Kurye Ve Baldiz Cinayetine 1 Tutuklama, 1 Denetimli Serbestlik, 1 Ev Hapsi

Antalya’da motokurye arkadasini ve baldizini öldürüp topraga gömen zanli tutuklandi; esi konutu terk etmeme tedbiri, arkadasi ise denetimli serbestlikle serbest birakildi.

Kurye Ve Baldiz Cinayetine 1 Tutuklama, 1 Denetimli Serbestlik, 1 Ev Hapsi
Antalya’da motokurye olarak çalisan Ali Diken’den 20 Aralik’tan beri haber alamayan ailesi, polise kayip basvurusunda bulundu. Aile ise 4 gün önce bir televizyon programina katildi.

Programa katilanlar arasinda bulunan garson Zeynel Boyaci (26), kurye Ali Diken’i (32) öldürdügünü itiraf etti. Agir küfür ve hakaretler etmesi nedeniyle Diken’i öldürdügünü söyleyen Boyaci, polis ekiplerince gözaltina alindi. Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri tarafindan Antalya’ya getirilen Boyaci, Diken’in cenazesinin oldugu yeri ekiplere gösterdi. Aksu ilçesi Kundu Mahallesi Sahil Caddesi’ndeki bos arazide kadavra arama köpegi esliginde kepçe ile yapilan aramada, Ali Diken’in cansiz bedenine ulasildi. Boyaci’nin bir kisinin daha cesedinin oldugunu söylemesi üzerine ayni yere yakin noktada toprak altinda bir cesede daha ulasildi. Battaniyeye sarili sekilde çikartilan cesedin, baldizi Zeynep Ece Aksay’a ait oldugunu belirtti.

Cesetler Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi.

Arkadasini da bogarak öldürmek istedi

Süphelinin, Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirliginde verdigi ifadede Ali Diken’i esine karsi agir sözler kullanarak hakaret ettigi gerekçesiyle öldürdügünü söyledigi ögrenildi. Ali Diken ile bulustuktan sonra "Kiz arkadaslarla bulusacagiz" diyerek çocuklugunun geçtigi Aksu’daki bos araziye götürdügünü belirten Zeynel Boyaci ifadesinde, "Diken’i burada darbettikten sonra yanimda bulunan iple bogarak öldürdüm. Ardindan da araziye gömdüm. Daha önce de baldizimi da darbederek evde öldürüp ayni yere gömmüstüm. Baldizimi da kiskandigim için evimde öldürdüm. Baldizimi öldürdügüm için pismanim. Baldizimi otomobille o araziye tasimistim. Gömme islemlerini tek basina yaptim. Çocukluk arkadasim M.Ç.’yi de baldizim ile iliskisi oldugunu düsünerek öldürmek istedim. Onu da ’Kayinpederimin arazisini iple ölçmeye gidecegiz’ diye cesetleri gömdügüm araziye götürdüm ama nedense öldürmekten vazgeçtim” dedi.



Cep telefonlarini satarak, maasini çekti

Süphelinin Ali Diken’i öldürdükten bir gün sonra da Diken’e ait telefonlari satarak maasini bankamatikten çektigi tespit edildi. Poliste 16 suçtan kaydi bulundugu tespit edilen süphelinin ardindan Gürcistan ya da Suriye’ye kaçmaya çalistigi ögrenildi.

Diger taraftan süphelinin evde darp ederek öldürdügü baldizi Zeynep Ece Aksay’i, kiralik otomobille araziye götürüp gömdügü tespit edildi. Süphelinin esinin battaniye nereye gittigi sorusuna, “Kirlenmisti ben de çöpe attim” dedigi ögrenildi. Zeynep Ece Aksay’in kaybolduktan sonra doktor randevularina gitmemesinin ise polisin dikkatini çektigi ifade edildi. Olaydan sonra süphelinin teknik takibe alindigi ögrenildi. Ayrica süpheli, baldizini öldürdügü sirada esinin teyzesine gittigini iddia etti.

Ifade islemleri ve saglik kontrolünün ardindan Zeynel Boyaci, esi I.B. ve bir diger süpheli M.Ç., Cinayet Büro Amirligi ekiplerince adliyeye sevk edildi. Zanli Zeynel Boyaci, ’kasten adam öldürme’den tutuklanirken, esi I.B. konut alanini ihlal etmemek kaydiyla serbest, M.Ç. ise her gün imza vermesi sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA