Kanuni Sultan Süleyman'in Yaptirdigi Camide 7 Yil Sonra Ilk Namaz

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 1546 yilinda Kanuni Sultan Süleyman tarafindan yaptirilan Kanuni Sultan Süleyman Cami’de, yapilan restorasyon çalismalarinin ardindan 7 yil sonra ilk cuma namazi kilindi.

Kanuni Sultan Süleyman'in Yaptirdigi Camide 7 Yil Sonra Ilk Namaz
Tarihi 1546’li yillara kadar uzanan ve Kanuni Sultan Süleyman tarafindan yaptirilan cami, Vakiflar Genel Müdürlügü tarafindan 2017 yilinda 735 bin lira bedel ile ihaleye çikmisti. 2019 yilinda çalismalarin baslatildigi camide, restorasyon kisa süre önce bitti. Aslina uygun sekilde restore edilen cami, 7 yil sonra ibadete açildi. 7 yil sonra camide ilk cuma namazini, Bolu Valisi Erkan Kiliç, Mudurnu Kaymakami Ayhan Kalaycioglu ve vatandaslar kildi.

Emegi geçenlere tesekkür eden Bolu Valisi Erkan Kiliç, "Biliyorsunuz, bu topraklar tarihi topraklar. Özellikle Mudurnu, atalarimizin yüzyillarca kaldigi ve mührünü vurdugu topraklar. Kanuni Sultan Süleyman Cami de büyük hükümdar Sultan Süleyman’in yaptirmis oldugu bir cami. Buranin aslina uygun bir sekilde restore edilmesi bizleri mutlu etti. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun" dedi.

Kaynak: İHA