Fatih Bulvari Tamamlandiginda Manisa Trafigi Nefes Alacak

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan kent trafigini rahatlatmak için baslatilan Fatih Bulvari’ndaki (Cider Yolu) Prestij Cadde Projesi çalismalarini yerinde inceledi.

Fatih Bulvari Tamamlandiginda Manisa Trafigi Nefes Alacak
Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, kent trafigini rahatlatmak, Muradiye ve Menemen güzergahini kullanacak araçlara alternatif yol olusturmak ve Alparslan Türkes Kavsagi bölgesindeki trafik sikisikligini azaltmak amaciyla Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Fatih Bulvari’nda baslatilan (Cider Yolu) Prestij Cadde çalismalarini yerinde inceledi. MASKI Genel Müdürlügünün 3 bin 200 metrelik yagmur suyu hatti çalismalarinin büyük kisminin tamamlanmasinin ardindan Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan baslatilan prestij cadde çalismalarinin son durumu hakkinda bilgi alan Baskan Ergün’e MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, Büyüksehir Belediye Meclisi MHP Grup Baskan Vekili Mehmet Güzgülü, MHP Il Baskani Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocaklari Il Baskani Emirhan Sallitepe, MHP Sehzadeler ve Yunusemre Ilçe Baskanlari, Baskan Danismanlari, MASKI Genel Müdürü Burak Aslay, Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi Baskani Salih Karaagaç, S.S. 155 No’lu Manisa Özel Halk Otobüsleri ve Motorlu Tasiyicilar Kooperatifi Baskani Fevzi Açikel, Genel Sekreter Yardimcilari, Genel Müdür Yardimcilari, Büyüksehir ve MASKI Daire Baskanlari eslik etti. Yeni Mahalle Muhtari Hüseyin Özdemir Baskan Ergün’e çalismalardan dolayi tesekkür ederek çiçek takdim etti.

“Bu proje Mimar Sinan’in yükünü hafifletecek”

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, “Bugün kendi imkanlarimizla Manisa için çok önemli bir caddeyi hayata geçiriyoruz. Yaklasik 1,5 senedir bu cadde üzerinde bulunan ve imar planlarini yaptigimiz buradaki eski parsellerin yeni tapularini verdik ve 60 civari evin yikimini gerçeklestirdik. Toprak Mahsulleri Ofisi merkezinin bulundugu bölgede 37 adet ev kaldi. Mevcut Devlet Bahçeli Kavsagi’ndan gelip, Muradiye hattina baglanacak olan yaklasik 2 kilometrelik bu güzergahta, 3 gidis, 3 gelis olmak üzere, yürüme ve bisiklet yollari, aydinlatmalari ve peyzaj düzenlemeleri ile muhtesem bir bulvari Manisa’ya kazandiracagiz. Mimar Sinan Bulvari üzerindeki yogunlugu bilhassa sabah ve aksamüstü eve dönüs saatlerindeki yigilmanin yüzde 50’sinden fazlasini bu cadde rahatlatacak. Yagmur suyu çalismalarinin büyük kisminin tamamlanmasiyla birlikte zemin sikilastirma çalismalarimiz da devam ediyor” dedi.



“Bu caddenin açilmasi imar planlari ile mümkün oldu”

Baskan Ergün, “Bugüne kadar yaklasik olarak 15 milyon TL kamulastirma bedeli ödedik. Toplamda ise 50 milyon TL gibi bir rakam kamulastirma bedelleri gerçeklesti. Bu bulvari açabilmemiz ancak imar planlarinin yapilmasiyla mümkündü. Yani bu proje 34 senedir yapilmayan imar planlarinin yapilmasiyla hayata geçiyor. Allah kazasiz belasiz bitirmeyi nasip etsin. Insallah çok güzel bir bulvar olacak. Hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA