Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz Açiklamasi 'Istanbul'un Lafa Degil, Hizmete Ihtiyaci Var'

Sancaktepe Belediyesi tarafindan düzenlenen Bingöllüler Gecesi’ne katilan Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, "Istanbul 5 yil daha kaybetmemeli. Istanbul’un lafa degil, hizmete ihtiyaci var. Bu seçim Türkiye’nin yüzyili olacak" dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz Açiklamasi 'Istanbul'un Lafa Degil, Hizmete Ihtiyaci Var'
Sancaktepe Belediyesinin ev sahipliginde ilçe genelinde Bingöllü hemsehriler bir araya geldi. Recep Tayyip Erdogan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlige, Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz’in yani sira Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Korkutata, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibet, Sancaktepe Kaymakami Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü, Bingöllüler Il Dernek Baskani Hasan Dilsiz partilerin Sancaktepe ilçe baskanlari, Bingöl Belediye Baskani Erdal Arikan ve Bingöllüler katildi.



"Bizim hizmet anlayisimiz, insani merkeze alan bir anlayis"

Bingöllüler hemsehriler bulusmasinda konusan Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, "Yogun bir sekilde çalisiyoruz. Geçen hafta Uganda’ydik. Özel konuk sadece Türkiye’ydi. Gazze’de yasananlari ulusal platformda tartisalim dedik. Israil’in Gazze’de yaptiklarindan dolayi yargilanacagi kesinlesti. Uluslararasi yerde hesap verecekler. Takipteyiz Türkiye olarak. Amacimiz bu savasin bitmesi ve kalici bir ateskes olmasi. Bingöllüler ve tüm Türkiye’nin kalbinin Filistin’de attigini bilmiyoruz. Er ya da geç bu zulüm bitecek. Hükümet olarak her alanda kosturuyor ve hizmetlerimizi yapiyoruz. Biz millete efendi olarak degil hizmetkar olmaya geldik. Bu anlayis var bizde, Peygamber Efendimizin hayatiyla da ortak bir paydasi var. Bizim anlayisimiz insani merkeze alan bir hizmet politikasi" dedi.



"Enflasyonu dengeli düsürmeye çalisiyoruz"

Ekonomiye de deginen Yilmaz, "Geçtigimiz seçimde ülkemiz önemli bir seçimden geçti. Hepsi birlesti ama basaramadilar, bu millet müsaade etmedi. Kabilemizi kurduk. Siyasi istikrarin olmadigi yerde, ekonomi istikrari olmaz. Mayis ayinda milletimiz bize sahip çikti biz de memleketimizin sorunlarina yöneldik. Biz masa basinda oturup istisare yapan bir ekip degiliz. Halkimizla hareket eden bir istisare yapan ekibiz. Politika belirsizligi ortadan kaldirdik. Bes yil Cumhurbaskanimizla birlikte yola devam ediyoruz. Ilk büyüme hizimiz ihracatimiz 256 milyar, turizmde 55 milyar dolar gelirimiz var. Bütün bunlarla ülkemizin risk alanini düsürdük. Insallah makro projelerimizi tamamladik. Enflasyon dünyada ve bizde de birinci derecede sorun, düsürmeye odakli çalisiyoruz ve bunu dengeli yapiyoruz. Geçen yil yüzde 65 ile tamamladik, su anda da yüzde 36 bantlarinda ama 2024 yilinin ikinci yarisinda daha belirgin bir sekilde düsecek" dedi.



"Deprem için 1 trilyon bütçe olusturduk"

"Türkiye’yi depreme dayanikli hale getirmek için 1 trilyondan fazla bir bütçe olusturduk" diyen Yilmaz, "Bunlari yaparken insanimizi unutmuyoruz. Emeklilerimizi düsündük, biraz bütçemizi zorladik ama insanimiz bizim için önemli. Genis toplumsal kesimi içine alan ve kalici olacak politika izledik" dedi.



"Istanbul’un lafa degil, hizmete ihtiyaci var"

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, "Yeni bir seçim var. Yerel seçimlere giriyoruz. Geçen yil demokratik bir ortamda geçti seçim yarisi. Özgürlük ve hukuk içinde geçti. Insallah bu yilda ayni sekilde geçecek. Bu dönemde tüm Türkiye ve Istanbul için haziriz, kararliyiz. Istanbul bir bes yil daha kaybetmemelidir. Istanbul’un lafa degil, hizmete ihtiyaci var. Birilerini karalayarak bir hizmet yapamazsiniz. Kaynaklarinizi verimli ve dogru kullanirsaniz topu kimseye atamazsiniz. Bir Belediye Baskani isine odaklanirsa basarisiz olmaz. Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani adayimiz Murat Kurum. Gece gündüz deprem bölgesinde çalisti. Bingöl’ü sokak sokak bilir. Sonuç odakli, laf odakli degil. Murat Kurum Istanbul’a lazim. Istanbul depreme hazirlanmasi gerekiyor, trafik sorunlari çözülmesi gerekiyor. Ilçe baskanlarimizla birlikte güzel isler yapacagiz. Seyma Dögücü baskanimiz bes yildir yönetiyor Sancaktepe’yi. Halka kulak veren bir baskanimiz. Milleti cani gönülden dinlemek önemli. Seyma Dögücü baskan bunu yapiyor. Insallah önümüzdeki seçimde yeniden Istanbul diyecegiz insallah" diye konustu.

Kaynak: İHA