Baskan Gültak Açiklamasi 'Akdeniz'i Hep Birlikte Mersin'in Marka Ilçesi Haline Getirecegiz'

İçel’in Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügüne bagli kültür ve sanat evlerinde düzenlenen kurs ve egitimlere katilan Akdenizli kadinlar, 4,5 yilda Türkiye’nin birçok farkli ilini gezdi. 2021 yilindan bu yana 6 bin 150 kadin çesitli sehirlere geziye götürülürken, bazilari da hayatinda ilk kez sehir disina çikmanin mutlulugunu yasadi.

Baskan Gültak Açiklamasi 'Akdeniz'i Hep Birlikte Mersin'in Marka Ilçesi Haline Getirecegiz'
Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü, kültür ve sanat evlerinde verilen kurslara katilan kadinlari gezilere götürmeye devam ediyor. 2021 yilinda baslayan geziler ile 6 bin 150 kadin, Kapadokya, Konya, Gaziantep, Hatay, Sanliurfa ve Ankara’ya götürülürken, belirli tarihlerde de İçel’in tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. Gittikleri bölgelerde rehberlerin de eslik ettigi kadinlara bölgelerle hakkinda bilgi verilirken, öte yandan ‘Anne Kiz Kapizli Kampinda Deniz ile Bulusuyor’ projesiyle de 400 anne-kiz tatil yapmanin keyfini yasadi.

“Bizden önce kadinlara ve gençlere bu imkânlar sunulmamisti”

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, kadinlara ve gençlere önem verdiklerini altini çizerek, “Göreve gelir gelmez ilçemizin makus tarihini kirmak için yogun bir çalisma baslattik. Özellikle kadin ve gençlere ayri bir önem verdik. Gençleri sporla, egitimle ve sosyal projelerle bulusturduk. Kadinlari kültür ve sanat evlerimizde okuma-yazma kursu basta olmak üzere birçok mesleki egitimle bulusturduk. Burada kurs gören kadinlari da belirli periyotlarla gezilere götürdük. Bir baska projeyle anne ve kiz çocuklarini da kamp tatiline götürdük. Akdeniz’de, bizden önce kadinlara ve gençlere bu tür imkânlar saglanmamisti. Bu projemizle birçok kadin, hayatinda ilk kez sehir disina çikmanin veya tatil yapmanin keyfini yasadi. Akdeniz artik istenmeyen olaylarla degil spor, egitim, kültür ve sanatla aniliyor. Akdeniz’de huzur ve güven var artik. Bundan sonra da bunu devam ettirecegiz. Insallah Akdeniz’i hep birlikte İçel’in marka ilçesi haline getirecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA