20 Ilde 'Çocuk Müstehcenligi' Operasyonu Açiklamasi 35 Kisi Tutuklandi

Ankara merkezli 20 ilde çocuklarin kullanildigi müstehcen içeriklerle ilgili düzenlenen operasyonda yakalanan 35 kisi çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma kapsaminda, Ankara’da durumundan süphelinin S.K. isimli sahsin cep telefonu üzerinde yapilan incelemede çok sayida, çocuklarin kullanildigi müstehcen içerikler tespit edildi. Telefon incelemesinde sohbet uygulamalarinda olusturulmus çok sayida müstehcen paylasim gruplari içerisinde aktif olarak bulundugu, bu gruplardan çocuklarin kullanildigi müstehcen içeriklerin üretildigi, temin edildigi ve paylasildiginin tespit edilmesi üzerine, Ankara Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince çok yönlü arastirmalar yapildi. Yapilan arastirmalarda Viber isimli sohbet uygulamasi içerisindeki gruplarda çocuklarin kullanildigi müstehcen yayinlarin temin edildigi, baskalarinin kullanimina sunuldugu ve satildigina dair paylasimlar yapildigi görülmüs ve bu gruplarda süphelilerin aktif olarak bulundugu anlasildi.

Adana, Agri, Ankara, Aydin, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Istanbul, Kayseri, Konya, Malatya, İçel, Mugla, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdag, Tokat, Yalova illerinde 37 sahsin yakalanmasi yönünde yapilan es zamanli operasyonda 35 kisi yakalandi.

Operasyona iliskin yapilan açiklamada, yapilan aramalarda çok sayida dijital materyal ile ayrica ruhsatsiz silah ve av tüfegi ele geçirildigi belirtildi.

Savcilik sorgusunun ardindan tutuklanmalari talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimligine sevk edilen 35 süpheli tutuklandi.
Kaynak: İHA