Samsun Saglik Filosuna 5 Yeni Ambulans Açiklamasi Ambulans Sayisi 83'E Çikti

Saglik Bakanligi tarafindan Samsun’a 5 yeni ambulans tahsis edildi. Yeni ambulanslarla ildeki acil saglik hizmetleri veren ambulans sayisi 83’e yükseldi.

Samsun Saglik Filosuna 5 Yeni Ambulans Açiklamasi Ambulans Sayisi 83'E Çikti
5 yeni ambulansi hizmete alma programinda sürücülere anahtarlari teslim edildi. Programda açiklama yapan Samsun Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, istasyon sayisi helikopter ambulans istasyonuyla birlikte 53’e çiktigini söyledi.

Müdür Mustafa Uras, “Samsun 112 Acil Saglik Hizmetleri ekibi olarak Saglik Bakanligimizin destegiyle büyük bir gelisim ve degisim içindeyiz. 2002 yilinda 112 Acil Saglik Hizmetleri ekibimiz 5 Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu ve bu istasyonlarda görev yapan 5 ambulansla hizmet verirken, bugün istasyon sayimiz helikopter ambulans istasyonumuzla 53’e, ambulans sayimiz ise yeni hizmete giren 5 ambulansimizla 83’e yükseldi. Bu 83 aracin içinde ekiplerimizin her türlü zorlu sartta hizmet verebilmeleri için 4x4 paletli ambulanstan helikopter ambulansina, ayni anda 4 hastamizi nakledebilecegimiz 4 yatakli ambulanstan obez ve yogun bakim ambulansina kadar her türlü acil saglik hizmeti aracimiz bulunuyor. Tabii ki bu çalismalar yeterli degil. Bu alanda hem sehrimize hem ülkemize daha nitelikli hizmet sunmak için planlamalarimiz devam ediyor" dedi.

Uras, "Geçtigimiz günlerde bu anlamda ilimizi ziyaret eden Saglik Bakanligi Acil Saglik Hizmetleri Genel Müdür Yardimcimiz Uzm. Dr. Hakan Güner ve daire baskanlarimizla ilimizde yürütülen çalismalari ve 112 acil saglik hizmetleri alaninda yapilabilecek planlamalari görüsme imkânimiz oldu. Bakanligimizin da destegiyle ildeki araç envanterimizi güçlendirmek, ilimizi acil saglik hizmetleri ve UMKE egitimlerinin yapilacagi bir merkez haline getirmek konusunda görüsmelerimiz sürüyor. Insallah önümüzdeki dönemde Samsun, Acil Saglik Hizmetleri alaninda Türkiye’de ismini daha çok duyuran ve diger illere örnek çalismalar sunup, egitim anlaminda onlara destek veren bir il olarak yerini alacak. Bu vesileyle Acil Saglik Hizmetleri alaninda 7/24 kesintisiz olarak görev yapan tüm saglik ekibimize tesekkürlerimi iletiyor, yeni hizmete giren 5 ambulansimizin sehrimize hayirli olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA