ZBEÜ Hastanesi, Yeni Ek Poliklinik Binasi Ile Saglik Hizmetlerini Güçlendiriyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Hastanesi, saglik hizmetlerini daha etkili ve kaliteli bir sekilde sunabilmek amaciyla yeni bir ek poliklinik binasinin insasina basliyor.

ZBEÜ Hastanesi, Yeni Ek Poliklinik Binasi Ile Saglik Hizmetlerini Güçlendiriyor
Yeni poliklinik binasi, modern tip standartlarina uygun olarak tasarlanmis olup, insaat taban alani 1835 metrekare, toplam insaat alani ise 7375 metrekare olarak planlandi. Zemin kat hariç 3 kat olarak planlanan bina, birçok önemli birimi içerecek sekilde tasarlandi. Bina içerisinde yerleri planlanan görüntüleme merkezi, kan alma merkezi, 88 adet ögretim üyesi odasi, 69 adet poliklinik ve yardimci ofisler, hastane hizmetlerini daha iyi organize etmek ve hastalarina daha genis bir yelpazede hizmet sunmak amaciyla yer aliyor.

Yeni ek bina, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesinin Bati Karadeniz Bölgesindeki saglik üssü olma vizyonunu destekleyecek ve bölgedeki insanlara daha kapsamli saglik hizmetleri sunma kapasitesini artiracak. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer yeni ek poliklinik binasinin insasina dair yaptigi açiklamasinda, "Üniversitemizin saglik alanindaki hizmet kalitesini artirmak ve bölge halkina daha iyi imkânlarda saglik hizmetleri sunmak amaciyla yeni bir döneme adim atmaktan mutluluk duyuyoruz. Ek poliklinik binamiz, modern tip teknolojilerini ve uzman kadromuzu bir araya getirerek hastalarimiza nitelikli ve daha hizli saglik hizmetleri sunma imkânina olanak saglayacaktir" dedi.

Rektör Özölçer, açiklamasinda insaatin baslamasiyla ilgili olarak ayrica su ifadelere yer verdi:

"Yeni binamiz, 1835 metrekarelik insaat taban alani ve 7375 metrekarelik toplam insaat alani ile Zonguldak’in saglik altyapisina büyük bir katki saglayacak. Görüntüleme merkezi, kan alma merkezi, poliklinikler ve ögretim üyeleri odalari gibi birimlerle donatilan bu bina, hem ögrencilerimize günümüz modern egitim ortamini sunacak hem de bölge halkina kaliteli saglik hizmetleri ulastirmamiza firsat taniyacaktir."

Rektör Özölçer, sözlerini söyle tamamladi: " Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi, Bati Karadeniz’in saglik üssü olma misyonuyla hareket ederek, yeni tesisle birlikte hasta kapasitesi olanaklarini artiracak ve daha modern tibbi donanima sahip olacaktir. Saglik alaninda bölgesel liderligi üstlenen üniversitemiz, bu projenin tamamlanmasiyla birlikte gücüne güç kazandiracak ve halkimiza hedefledigi saglik hizmetleri sunma kararliligini devam ettirecektir."
Kaynak: İHA