Yunusemre Belediyesi'nden Çalisanlari Sevindiren Protokol

Yunusemre Belediyesi ile HAK-IS’e bagli Hizmet Is Sendikasi arasinda imzalanan Toplu Is Sözlesmesi ek protokolü ile belediye bünyesinde çalisan isçilere yüzde 56 zam yapildi. Isçilere büyük müjdeyi veren Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, imzalanan protokol çerçevesinde en düsük maasin net 26 bin 500 oldugunu ve Ramazan ile Kurban Bayramlari olmak üzere 5+5 ikramiye verilecegini açikladi.

Yunusemre Belediyesi'nden Çalisanlari Sevindiren Protokol
Yunusemre Belediyesi ile HAK-IS’e bagli Hizmet Is Sendikasi arasinda Toplu Is Sözlesmesi ek protokolü imzalandi. Muradiye Sosyal Tesisleri’nde gerçeklestirilen imza törenine Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arinç, HAK-IS Konfederasyonu ve Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskani Mahmut Arslan, Hizmet Is Manisa 1 Nolu Sube Baskani Rahmi Okan Polat, AK Parti Yunusemre Ilçe Baskani Ilkcan Durmaz ve belediye isçileri katildi.

Belediyeye ait Muradiye Sosyal Tesisleri’nde yemek esliginde gerçeklestirilen imza törenine katilim yogun oldu.

Imza töreni önce gerçeklestirilen konusmalarda ilk sözü alan Hizmet Is Manisa 1 Nolu Sube Baskani Rahmi Okan Polat, Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi’nin her zaman isçinin ve emekçinin yaninda oldugunu ifade etti.



“31 Mart’ta yeniden belediye baskani olarak görmek istiyoruz”

Imza törenine katilan HAK-IS Konfederasyonu ve Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskani Mahmut Arslan, yaptigi konusmada, Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi’nin sayesinde ilçenin vizyonunun degistigini belirterek, Çerçi’yi önümüzdeki yerel seçimlerde tekrar belediye baskani olarak görmek istedigini dile getirdi.

“Yerel belediyeciligimiz ne kadar güçlü olursa o kadar mutlu oluruz”

Imza töreninde konusan AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arinç, Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi’ye yaptigi hizmetlerden dolayi tesekkürlerini sunarak, “Sehrin emiri olmak gerçekten çok zordur. Çok vebali vardir. Büyük bir sorumluluk ister. Çünkü gecenizi gündüzünüze katmak zorundasiniz. Yaptiginiz icraatlar ile kendinizle yaris halinde olmak zorundasiniz. Bunu hakkiyla yerine getiren sayin Dr. Mehmet Çerçi’ye bir kez daha tesekkür ediyorum. Gerçekten Yunusemre Belediyemizin kurulusundan itibaren emegi geçen bütün arkadaslarimizdan, teskilat mensuplarimizdan, çalisan kardeslerimizden Allah razi olsun. Biz AK Parti olarak 22 yildir çok önemli hizmetlere imza attik. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde devlete hizmet ederek devletimizin hem geçmisine sahip çiktik hem de gelecek hayallerine birlikte ortak olduk. Hem disarida hem içeride ulastirmadan sagliga bütün alanlarda enerjiden savunma politikalarina kadar gece gündüz demeden bizzati onun emriyle, onun iradesiyle gece-gündüz çalismaya gayret sarf ettik. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en önemli olan ikbal alanlarindan biri de halka hizmet ettigimiz yerlerde yerel belediyeciligimiz. Yerel belediyeciligimiz ne kadar güçlü olursa, insanlarimla ne kadar temas edersek, hizmetlerimizi ne kadar hizli yapabilirsek o kadar mutlu oluruz. Simdi de bu güzel hizmetlerin insallah nisanesi olacak toplu is sözlesmesinin ek protokolündeyiz. Yunusemre Belediyemiz ve Mehmet Çerçi Baskanimiz hiçbir zaman sendikamizin talebinin altinda kalmamistir. Eminim ki daha üstünü açiklayacaktir. Atilacak imzalari rabbim hakkimizda hayirli kilsin. Her günümüz dügün bayram günü gibi olsun. Biz emekçinin hakkini teri kurumadan ödeyeniz diyen bir peygamberin ümmetiyiz.”

Çerçi’ye sürpriz video

Yemek esliginde düzenlenen protokol imza töreninde Yunusemre Belediye Baskani Mehmet Çerçi kendisi için hazirlanan, içinde belediye personeli ile isçilerinin görüslerinin yer aldigi sürpriz video ile duygulu anlar yasadi. Çerçi kendisine hazirlanan sürprizden dolayi büyük mutluluk duydugunu dile getirdi.

“Sanki aday tanitim toplantisi gibi oldu”

Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi konusmasinin ilk kisminda Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskani Arslan’in önümüzdeki yerel seçimlerde Çerçi’yi tekrar belediye baskani olarak görmek istemesiyle ilgili açiklamasina, “Mahmut Bey ‘Tekrar aday olursun insallah. Kazanirsiniz’ dedi.

Ben biraz daha ötesine gideyim. Sanki bu bir aday tanitim toplantisi gibi oldu.” seklinde cevap verdi.

“Bütün bu eserler, hizmetler sizlerin eliyle gerçeklesiyor”

Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi konusmasinin ikinci kisminda, Yunusemre’nin, bünyesinde çalisan tüm personeli ile büyümeye devam ettigini dile getirerek su ifadelere yer verdi: “Belediyemizin hizmet alanlari çok genisledi. Yunusemre Belediyesi çok büyük bir aile. Bütün bu isleri biz kendimiz üretiyoruz, yapiyoruz. As Evimiz var. Halk Ekmegimiz var. Sosyal yardim islerimiz, saglik hizmetlerimiz, kültür hizmetlerimiz, hanimlarimiza, kizlarimiza, kadinlara, çocuklara, engellilere yönelik hizmetlerimiz... Sunu söyleyebilirim ki; 300 bine yaklasan nüfusu ile Yunusemre’de neredeyse dokunmadik insan birakmiyoruz. 1200-1300 kisilik bir kadroyuz. Hep beraber büyük bir aile olarak seferberlik içindeyiz. Kaç yildir böyleyiz. Ve her mahallede dokunmadik kimseyi birakmamaya özen gösteriyoruz. Sosyal belediyecilik anlaminda her eve girmeye çalisiyoruz talep olmasi halinde. Hep sloganimiz suydu: ‘Yunusemre’de kimse aç kaldim, açikta kaldim demesin, dememeli. Eger birisi diyorsa ‘Ben sogukta dondum, aç kaldim’ en basta bu bizlerin sorumlulugu altindadir. Onun için müdürlerime her zaman talimat veriyorum. Bu sehirde kimse kendisini sahipsiz hissetmemeli. Kimse yoksa, biz variz. Yunusemre Belediyesi, Yunusemre ailesi var. Kimsenin olmadigi yerde Allah’in izniyle biz variz. Yolundan kaldirimina, temizligine, Fen Isleri’ne kadar, diger bütün alanlardaki kültür hizmetlerine, sosyal belediyecilik alanlarina, halkla iliskilerine kadar, bütün isletmeleriyle beraber, su anda 50’nin üzerinde tesisimiz var. Yunusemre Belediyesi her alanda çalisiyor. Benim isçim, benim memurum çalisiyor. Yunusemre çalisiyor. Üretiyor. Bütün bu eserler, hizmetler sizlerin eliyle gerçeklesiyor. Ben naçizane bu milletin görev verdigi takimin liderligini yapiyorum. Hepiniz bu takimin birer parçasiniz. Kimse yaptigi isi küçük görmesin. Tas döseyen de, parkini yapan da benim için çok degerli. Hepsi benim için vazgeçilmez insanlar.”

“Mütevazi olmayacagiz. Muhalefet de bunu görecek”

Konusmasinda ilçede birçok önemli hizmetlere imza attiklarini ve birçok isler basardiklarini dile getiren Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, muhalefete seslenerek sözlerine söyle devam etti: “Çok sükür biz bunu basardik. Çogu konuda mütevaziyiz. Topraktan geldik, topraga gidecegiz. Ama hizmetlerimiz konusunda mütevazi olmayacagiz. Anlatacagiz. Hep beraber anlatacagiz. Daha çok çalisacagiz. Daha fazla is yapacagiz. Daha fazla üretecegiz. Bu konuda mütevazi olmayacagiz. Biz yaptik arkadas. Yunusemre bu isleri yapti. Bunu söyleyecegiz. Bir çok kisinin hayalinden bile geçmeyen isleri, projeleri, sehircilik hamlelerini, toplu konutlarini biz yaptik. Yunusemre Belediyesi yapiyor ve yapmaya da devam edecek. Yeni projelerimiz yolda, geliyor. Onlari da açiklayacagiz. Adaylik sürecine gelelim. Insallah birkaç gün sonra... Daha neler var Manisali da bunu görecek, muhalefet de bunu görecek. Öyle atmakla tutmakla olmuyor. ‘Ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz. Sahsin görünür rütbe-i akli eserinde’. Ziya Pasa’nin tarihi siiridir. Sizin seviyeniz eserlerinizde görünür. Eserleriniz konusur. Bizim bosa geçirecek vaktimiz yok. Bos lafa da karnimiz tok. Biz böyle ögrendik. Siyaseti bunun için yapiyoruz. Hizmet odakli bakiyoruz. Proje odakli bakiyoruz. Insan odakli bakiyoruz. Hizmet verdigimiz insanlar bizim için degerlidir. Oy versin, vermesin. Biz gönüllere giriyoruz. Biz kimsenin hakkinda kötülük düsünmez, iyilik yapmaya devam eder, iyilik pesinde kosariz. Öyle bir hizmet kervanimiz var. Durmak yok yola devam.”

“Asla baskalarinin üzerinden siyaset yapmadik”

Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi konusmasinin devaminda su sözlere yer verdi: “Bir seçime dogru gidiyoruz. Demokratik olarak Yunusemre’de yasayan vatandaslarin oylariyla yogun bir sekilde seçimlerde galip gelme, belediyeyi alma noktasinda muhalefet partilerinin de gayretlerini görüyoruz. Demokrasidir. Yaris olacaktir. Biz bugüne kadar 20 yili askin siyasi hayatimizda baskalarinin yanlisi üzerine kendi dogrularimizi bina etmedik. Hep kendi yüregimizde olanlari, kendi aklimizda, vizyonumuzda olanlari anlattik. Kendi dogrularimizla yürüdük. Baskalarinin üzerinden siyaset yapmadan, yalani belden alta vurma hadiselerini, baskalarina iftira atmayi hiç siyasi hayatimizda yapmadik. Böyle yürümedik. Yine bu seçimlerde öyle yürüyecegiz. Ama sunu biliyorum. Rakiplerimiz yogun bir sekilde çalisiyorlar. Türkiye’nin bölünmez bütünlügü ve kardesligiyle sorunu olan bazi partilerin de destegini alarak gizli veya açik görüsmeler yaparak onlarin da destegiyle belediye seçimlerini kazanmak arzusundalar. Aman Allah olmaz ya, sayet belediyeyi kazanirlarsa emin olun yapilan pek çok hizmeti yarim birakacaklardir. Benim pek çok isçi kardesimi de magdur edeceklerdir. Bunu Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nde gördük. Aman ha, sakin ha su dönemde hepiniz islerinizi, güçlerinizi en iyi sekilde yapacaksiniz. Etrafiniza, esiniz ve dostunuza bütün yakinlariniza bu hassasiyeti anlatacaksiniz. Çünkü gelecegimiz, sehrimizin gelecegi. Hepimizin gelecegi. Onun için önümüzdeki seçimlerde hem isimizi en iyi yapma, hizli yapma noktasinda, hem de seçim sürecinde sizden özel gayret bekliyorum. Kim adina? Sehrimiz adina, çocuklarimiz ve hepimiz adina.”

Müjdeyi verdi: En düsük ücret 26 bin 500 TL

Konusmasinin son kisminda imza törenine katilan isçilere müjdeyi veren Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, en düsük isçi ücretinin 26 bin 500 TL’ye yükseltildigini açikladi.

Dr. Mehmet çerçi, müjdeyi su ifadelerle duyurdu: “Geçen 7-8 ay önce santiyemizde bir toplanti yaptik. Kiymetli vekilimiz de ordaydi. Bundan birkaç gün önce yardimcim Mustafa Bey ile konustuk. Sendika temsilcileriyle görüsüyorlar. Gelismeleri belli bir yere getirip bana sunuyorlar. Sendika temsilcimizi aradim o zamanlar. Asgari ücret o zamanlarda 8 bin 250 TL. Okan beye sordum. ‘Ne bekliyorsunuz’ dedim. O da bana ‘Baskanim 14-15 bin bekliyoruz’ dedi.

Dedim Okan bey olmaz. O zaman en an 17 bin TL yapmamiz lazim dedim. Yine yardimcilarim ile sendika temsilcileri arasinda görüsmeler oldu. Mahmut Baskan ile Mücahit vekilimiz açikladi.

Sendika baskanimiz ’24-25 bin beklenti var’ dedi.

Mahmut Bey kardesimiz 25 bin TL civarinda dedi.

Bende yine olmaz dedim. Bir daha hesap kitap yaptik. Terazilerin kefeleri geregi ortak bir sey yürütmemiz gerekir. 25 bin olmaz 26 bin 500 TL’ye bu isi baglayalim dedim. Bu 26 bin 500 bekarlar için. Bunun üstü gidiyor. Bu en alt dilim. Kademeleri var. Ramazan ve Kurban’da 5+5 ikramiyesi var. Hayirli olsun. Allah bizi size mahçup etmesin. Bizi birbirimizden ayirmasin. Beraberligimiz kardesligimiz devam etsin.”

Konusmalarin ardindan Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerci, Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskani Mahmut Arslan ile birlikte Toplu Is Sözlesmesi ek protokole imza atti. Imzanin ardindan Çerçi ile genel baskan Arslan isçilerle birlikte hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA