Kahramanmaras'ta Isyerinin Molotof Kokteyli Ile Kundaklandigi Iddiasi

Kahramanmaras’ta faaliyet gösteren bir hirdavat dükkani gece saatlerinde iddiaya göre molotof kokteyli ile kundaklandi. Yanginda maddi zararin 4 milyon Türk Lirasi oldugu ögrenildi.

Kahramanmaras'ta Isyerinin Molotof Kokteyli Ile Kundaklandigi Iddiasi
Olay, Onikisubat ilçesi Ilica Mahallesi’nde dün gece meydana geldi. Insaat malzemeleri satilan isyerinin önüne gelen kisi yada kisiler iddiaya göre molotof kokteyli atarak dükkani atese verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangini söndürürken dükkanda satilan insaat malzemeleri kullanilamaz hale geldi.

Isyeri sahibi Muhammed Ali Gündes, gece saat 02.00 civarinda uyurken jandarma ekiplerinin aramasiyla uyandigini söyleyerek, “Dükkanimizin yandigini söylediler. Bizde hemen kosup geldik. Jandarma ilk müdahaleyi yapmis, sonrasinda itfaiye ekipleri yangini soguttu. Bilerek yakmislar, Molotof atmislar zaten içeriye. Kameranin yönünü çevirmisler. Ilk önce kamera kayit cihazi içerde oldugu için ofis bölümüne atmislar molotofu” dedi.

Isyerlerinin komple zarar gördügünü dile getiren Gündes, “Dükkan komple zarar gördü. Hepsi is, plastik malzemeler olsun, diger alüminyum malzemeler olsun islenmis, yanmis, çürümüs. Birçok zararimiz var. Tabii süpheli kisiler var. Ama suan kesin bir sey söylemiyoruz. Jandarma ekipleri olaya müdahale ediyor. Onarinda süphelendigi kisiler var. Hepsini arastiriyorlar. Hard diski yanginin içerisinden çikardik. Eminim ki, jandarma ve siper suçlar bunu çikaracaktir. Ortalama 4 milyon Türk Lirasi en az zararimiz var” diye konustu.

“Bunu yapan insanlar, insan degil”

Yanginin tüp satisi yapilan dükkana siçramamasinin bir felaketin önüne geçtigini vurgulayan Gündes, “Dükkanin içerisindeki çogu malzeme kullanilmayacak durumda. Bunu yapan insanlar, insan degil. Bunu yapamaz. Kimsenin ekmek teknesine bunu yapamaz, yapmamasi lazim. Bir üst katta tüp satis noktasi var. Isyerinde boyalar var tinerlere geçseydi, bu bina komple yanardi, tüp tarafina geçerdi. Bu çevrede çok saglikli yer kalmazdi. Patlayabilirdi, yanabilirdi. Üst katlarda misafirler var, otel sahipleri var. Burada kaliyorlar. Çok sükür onlara bir sey olmadi. Otelin pencereli yanabilirdi. Çok sükür sag salim kurtulduk. Biran önce jandarma ekiplerinin veya daha üst yerlerin bunlarin sonuçlarini bekliyoruz. Çünkü hard diski teslim ettik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA