Türk Sanat Müzigi'nin Genç Yildizlari Is Sanat'ta Sahne Aliyor

Is Sanat Parlayan Yildizlar konserlerinde 15 Ocak Pazartesi saat 20.30’da Mehmet Berkan Geçgen ve Uygar Efe Bektas yer aliyor. Is Sanat, bu konserde ilk kez Türk müziginin genç sanatçilarina ev sahipligi yapacak.

Türk Sanat Müzigi'nin Genç Yildizlari Is Sanat'ta Sahne Aliyor


Genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandirmak ve kariyerlerinin basinda destek olmak amaciyla düzenlenen Is Sanat Parlayan Yildizlar konserlerinde 15 Ocak Pazartesi saat 20.30’da Mehmet Berkan Geçgen (kamanca) ve Uygar Efe Bektas (san) yer aliyor. Is Sanat, bu konserde ilk kez Türk müziginin genç sanatçilarina ev sahipligi yapacak.

Verilen bilgiye göre Mehmet Berkan Geçgen, Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi’nden birincilikle mezun oldu. Hem Türk müziklerini hem de Bati müziklerini icra etmek için çalismalar yapan genç sanatçinin konser repertuvari, Sezen Aksu’dan Johannes Brahms’a, uzanan rengârenk bir seçkiden olusuyor. Mehmet Berkan Geçgen egitimine Istanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuari’nda devam ediyor.

Genç sanatçi Uygar Efe Bektas, 2022 yilinda TRT Istanbul Radyosu TSM Gençlik Korosu’nda ve Eyüp Musiki Vakfinda yer almaya hak kazandi. Egitimine Istanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuari’nda devam Bektas repertuvarinda, ‘’Bitmez tükenmez bu dert ömür diyorlar buna’’, "Baska söz söylemem asktan yana ben" ve "Rüzgâr uyumus ay daliyor her taraf issiz" gibi birçok esere yer verecek.

Parlayan Yildizlar konserleri, kariyerlerinin basindaki genç müzisyenlere destek vermenin yani sira müzikseverlere de gelecegin solistlerini kesfetme imkâni sunuyor

Is Kuleleri Salonu’ndaki ücretsiz konserler için biletix.com adresinden rezervasyon yapilabildigi açiklandi.
Kaynak: İHA