TEM Otoyolu'nda Yasanan Intihar Girisiminin Altindan Dram Çikti

TEM Otoyolu Sariyer Seyrantepe mevkisindeki üstgeçitten yola atlayan ve hava yatagina düsen 19 yasindaki genç kizin hayat hikayesi kan dondurdu. Ailesi tarafindan intihar etmesi için baski yapildigi iddia edelin genç kizin, agabeyleri tarafindan cinsel istismara ugradigi öne sürüldü.

TEM Otoyolu'nda Yasanan Intihar Girisiminin Altindan Dram Çikti
TEM Otoyolu Sariyer Seyrantepe mevkiinde 25 Eylül 2023’te yasanan olayda 19 yasindaki Zelal A., üstgeçitte intihar girisiminde bulunmustu. Ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, otoyolun yan yol kismini trafige kapatmis, itfaiye ekipleri ise hava yatagi açmisti. Yaklasik 1 saat süren çalismalar çerçevesinde ikna olmayan genç kiz, kendini asagiya atmisti. Hava yatagina düsen genç kiz hafif yarali olarak kurtarilmis ve ambulansla hastaneye kaldirilmisti. Genç kizin atladigi o anlar ise kameralara yansimisti.

“Ailem intihar etmem için baski yapti”

Olayin ardindan tedavisi tamamlanarak emniyete götürülen genç kizin, intihar girisiminin ardindan dram çikti. Hayat hikayesi kan donduran genç kiz ifadesinde, agabeyleri tarafindan 2021 yilinda cinsel istismara ugradigi için ailesi tarafindan “intihar et” baskisi yapildigini iddia etti. 6 adet suç kaydi oldugu ögrenilen genç kizin, bir hastanenin psikiyatr bölümüne giris yaptigi ve ilaç yazildigi ayrica yatis önerildigi ancak hastanenin bilgisi olmadan hastaneden ayrildigi ögrenildi.

3 kez intihara kalkismis, 1 kez alikonulmus

Genç kizin yapilan Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusunda ise 2021 ve 2022 yilinda cinsel istismara ugradigi iddiasiyla ifade verdigi, 3 kez intihar girisiminde bulundugu bilgisine ulasildi. Ayrica genç kizin geçen sene haziran ayinda da ailesi tarafindan alikonuldugu iddiasiyla emniyette sikayetçi oldugu ögrenildi. Son intihar girisiminin ardindan emniyette ifadesi alinan genç kizin, adli islemlerinin ardindan savcilik talimatiyla serbest birakildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA