Prof. Dr. Dinçer 'Gelecek Yillarda Fosil Yakitlar Devre Disi Kalacak'

DÜZCE – Düzce Üniversitesi tarafindan düzenlenen programda konusan Ontario Teknik Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ibrahim Dinçer, gelecek yillardaki enerji denkleminde yenilenebilir enerji ve nükleer enerjinin ön planda olacagini, fosil yakitlarin devre disi kalacagini dile getirdi.

Prof. Dr. Dinçer 'Gelecek Yillarda Fosil Yakitlar Devre Disi Kalacak'
Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafindan düzenlenen, Hidrojen Çagina Giris ve Bilimsel Öncelikler adli program gerçeklestirildi.

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda ki programda konusan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Hidrojen Çagina Giris ve Bilimsel Öncelikler” adli programi düzenlemekten mutluluk duyduklarini ifade etti.

Prof. Dr. Ibrahim Dinçer’in hidrojen konusunda dünya çapinda bir akademisyen oldugunu söyleyen Sözbir, kendisinin çok degerli bilgiler paylasacagini sözlerine ekledi.

Ontario Teknik Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ibrahim Dinçer, sürdürülebilirligi; enerji, mühendislik, egitim, ekonomi, çevre ve etik açilardan degerlendirerek sözlerine basladi.

Insanlarin, temiz hava, temiz su, temiz gida ve temiz enerjiye ihtiyaci oldugunu belirten Dinçer, gelecek yillardaki enerji denkleminde yenilenebilir enerji ve nükleer enerjinin ön planda olacagini, fosil yakitlarin devre disi kalacagini dile getirdi. Enerji ekosisteminde hidrojenin hem yenilenebilir hem nükleer boyutta katkisinin olacagina dikkat çeken Ibrahim Dinçer, hidrojeni kainatin enerji kaynagi seklinde nitelendirerek günesin hidrojen topu olarak isimlendirildigini söyledi.

Önümüzdeki süreçte hidrojenin öne çiktigi karbonsuz ekonomiye geçilecegini ifade eden Prof. Dr. Dinçer, hidrojenin ham madde olarak rolünün de önemli olacagini vurguladi. Hidrojen çaginda inovasyon, teknoloji ve dijitallesmenin olmazsa olmaz oldugunun altini çizen Dinçer, hidrojen teknolojileri ve getirdigi avantajlardan söz ederek, Türkiye’nin bu alanda büyük potansiyeli oldugunu dillendirdi.

Soru-cevap bölümüyle devam eden programin sonunda Rektör Nedim Sözbir tarafindan Ibrahim Dinçer’e hediye ve tesekkür belgesi takdim edildi.
Kaynak: İHA