KKTC'de Döviz Bürosu Sahibinin Katil Zanlilarini Ihbar Edene 100 Bin Lira Ödül

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) baskenti Lefkosa’da bir döviz bürosunu soyup, sahibini öldürdükten sonra kaçan katil zanlilarini ihbar edenlere 100 bin lira ödül verilecek.

KKTC'de Döviz Bürosu Sahibinin Katil Zanlilarini Ihbar Edene 100 Bin Lira Ödül
KKTC’nin baskenti Lefkosa’da 22 Aralik 2023’te agzi ve burnu koli bandiyla kapatilarak öldürülen döviz bürosu sahibi Ayça Alav’in katil zanlilari henüz yakalanamadi.

Olayin ardindan yasa disi yollarla Güney Kibris’a kaçtiklari tahmin edilen Kamerunlu Brayn Gibip Camerounaise ile Vinel Sidrick Mbouhomtchomite’nin yakalanmasi için hem Kuzey Kibris’ta hem de Güney Kibris’ta arama çalismalari sürüyor. Zanlilarin Kibris’tan çikis yapmalarini engellemek için tüm sinir kapilarina fotograflarinin dagitildigi belirtildi.

“KKTC’de saklandiklarina inaniyorum”

Zanlilarin KKTC disina çikmamis olabilecegi ihtimali de gündeme gelirken, Ayça Alav’in esi Eren Alav katil zanlilarinin basina ödül koydu. Yasadigi vahim olayin ailesini sarstigini belirten Alav yaptigi açiklamada, “Katil zanlilarindan Byran 7 aydir yanimizda çalisiyordu. Diger sahsi hiç görmedim ve tanimiyorum. Onlarin halen KKTC’de bir yerlerde saklandigina inaniyorum” dedi.

Zanlarin yakalanmasina yardimci olacak kisiye para ödülü verecegini açiklayan Eren Alav, “Onlar halen KKTC’de, güneye kaçamadilar. Yerini bilenler, görenler, bilgisi olanlar yardimci olursa 100 bin lira verecegim” ifadesini kullandi.

Ne olmustu?

Katil zanlilarindan Brayn Gibip’in olaydan 5 ay önce Alav ailesine ait pansiyonda çalismaya basladigi, bu süre zarfinda cinayeti tüm detaylariyla planladigi ve Kamerunlu bir suç ortagi ile hareket ettigi belirtilmisti. Gibip, olay günü döviz bürosunun yani sira Vakiflar Çarsisi’nda bavul satisi yapilan bir is yerinin de sahibi olan Alav’i is yerine çagirmis, suç ortagiyla birlikte Alav’in ellerini, agzini ve burnunu koli bandiyla kapatarak ölümüne neden olmustu.

Gibip’in cinayetin ardindan döviz bürosuna girerek kadinin çantasindaki ve yazar kasada bulunan parayi çaldigi ifade edilmisti. Zanlilarin döviz bürosundaki kasayi ise açamadigi aktarilmisti.

Olayin ardindan zanlilarin araciyla kaçtiklari Pakistanli Saddam Hüseyin ile suçla baglantili Kamerunlu Franck Leonel Wouobeng Dongho tutuklanmisti. Polis, katil zanlilarina yardim etmek için Dongho’nun 50, Hüseyin’in ise 100 euro ücret aldigini açiklamisti.
Kaynak: İHA