'Burhaniye'de Yalniz Degilsiniz'

Balikesir’in Burhaniye Belediyesi, "Önce Saglik" sloganiyla 2023 yilinda yaklasik 35 bin kisiye saglik hizmeti sunmayi sürdürüyor. Saglik Isleri Müdürlügü, Tabiplik, Evde Saglik, Hos Geldin Bebek, Cenaze Hizmetleri, Taziye Ziyaretleri, Diyetisyen, Sokak Hayvanlari Bakimevi, Uçkun ve Hasere Ilaçlama gibi birçok alanda genis bir hizmet yelpazesi sunuyor.

'Burhaniye'de Yalniz Degilsiniz'
2023 yili basindan itibaren görev yapan 2 doktor ile birlikte tabiplikte 20 bin 500 tedavi ve reçete hizmeti verilirken, Belediye Saglik Ocaklarinda 8 bin 46 vatandasa hizmet sunuldu. Evde saglik hizmetleriyle Tabiplige gelemeyen 6 bin 644 vatandasin tedavisi evlerinde gerçeklestirildi.

"Hos Geldin Bebek" projesi kapsaminda ise 2023 yili basindan itibaren 157 bebek ve annesine saglik ve bakim hizmeti sunuldu.

Taziye ve ücretsiz cenaze hizmetleriyle vatandaslarin acilarina ortak olan Burhaniye Belediyesi, 2023 yilinda 708 vatandasin defin islemlerini gerçeklestirildi ve ilçe genelinde yalniz yasayan, yas almis 6 bin 644 vatandasa evde bakim hizmeti sundu.

Hasta nakil, cenaze nakli, ilaç dagitimi ve is güvenligi gibi rutin hizmetleri araliksiz sürdüren Saglik Isleri Müdürlügü, sokak hayvanlarinin sagligina da insan sagligi kadar önem veriyor. Burhaniye Belediyesi Alida Nedim Eraslan Sokak Hayvanlari Bakimevi’nde 2023 yili içinde 3 bin 937 hayvanin barinma ve tedavisini gerçeklestiren ekipler, düzenli olarak mama ve su destegi saglayarak sokak hayvanlarinin kisirlastirma islemlerini yürütüyor.

Insan sagligini etkileyen uçkun ve hasere ilaçlamalarini düzenli olarak yapan Saglik Isleri Müdürlügü, zarar vermeyen etken maddeli ilaçlama sistemleri ile uçkunlarla mücadeleyi periyodik olarak sürdürüyor.

Saglik alaninda Burhaniye’de her bireye hizmet verdiklerini vurgulayan Baskan Deveciler, "Önleyici ve koruyucu saglik çalismalarini Burhaniyeli hemsehrilerimiz için araliksiz sürdürüyoruz. Vatandaslarimizla hastalikta saglikta her zaman el ele olacagiz. "Her Alanda Önce Saglik" anlayisimiz ve Saglik Isleri Müdürlügü’müzün çalismalariyla daha saglikli günler için hizmetlerimize hiç durmadan, ara vermeden devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA