Baskan Bozdogan Açiklamasi 'Binlerce Fidan Ve Çiçegi Kendi Tesislerimizde Yetistiriyoruz'

İçel Tarsus Belediyesi, kent genelinde park, bahçe, mesire alani ve yesil alanlarda gerçeklestirilen çevre düzenlemeleri çalismalari bünyesinde dikilmek üzere fidan ve çiçek üretimi gerçeklestiriyor. Dikilen fidan ve çiçekler, belediyenin üretim tesislerinde yetistirilerek yesil alanlara kazandiriliyor.

Baskan Bozdogan Açiklamasi 'Binlerce Fidan Ve Çiçegi Kendi Tesislerimizde Yetistiriyoruz'
Park ve Bahçeler Müdürlügü ekiplerince gerçeklestirilen çalismalarda, çesitli türlerde binlerce çiçek ve bitki düzenli bakimlarla olgunluga eristiriliyor. Büyüyen çiçekler, ihtiyaç duyulan yesil alanlara ve koruluklara dikilerek çevre düzenlemelerine katkida bulunurken, parklarda mevsim çiçekleri ve kent genelinde gölge olusturacak agaçlar ekiliyor. Çiçekler ayni zamanda çesitli etkinlik ve özel günlerde ise halka ücretsiz olarak dagitiliyor.

Farkli türlerde fidan üretimi yapiliyor

Tarsus Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli üretim tesislerinde yilda yaklasik 100 bin adet mevsimlik çiçek ve 20 bin adet agaç türü üretiliyor. Üretilen bitkiler bünyesinde uzi, bodrum papatyasi, sari papatya, gül, aksam sefasi, çali mine, gazanya, ligustrum, kufeya gibi çesitli türde bitkiler yer alirken, ekilen agaç türleri arasinda ise jakaranda, akçaagaç, disbudak, kauçuk, çinar, fistik çami, kavak ve kaliptos agaç türleri yer aliyor.

“Kendimiz üreterek tasarruf sagliyoruz"

Tüketen degil, üreten bir belediye anlayisi ile hareket ettiklerini belirten Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, "Üreten bir belediye olarak ihtiyaç duydugumuz ürünleri kendimiz üreterek bütçe tasarrufu yapiyoruz. Binlerce fidan ve çiçegi kendi tesislerimizde yetistirerek kaynaklarimizi daha verimli kullaniyoruz, ayni zamanda kenti güzellestiriyoruz. Ziraat mühendislerimizin kontrolünde sulama ve bakimlar yapilarak yetistirdigimiz çiçek ve fidanlari park, bahçe ve yesil alanlarimizda degerlendiriyoruz. Tarsus’u daha yesil, renkli ve güzel bir görüntüye kavusturma hedefindeyiz" dedi.

Kaynak: İHA