3 Günde 36 Binden Fazla Yolcuya Hizmet

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan ve ilçelerden kent merkezine tek araçla ulasim dönemini baslatan Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi’ni hafta sonu ve yilbasi tatilinde 3 günde 36 bin 656 yolcu kullandi.

3 Günde 36 Binden Fazla Yolcuya Hizmet
Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan ve 29 Aralik 2023’te hizmete giren ‘Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi’ ilçelerde yasayan yolcu ve minibüsçülerin yillardir çözüm bekledigi indi bindi sorununa çözüm oldu. Vatandaslarin tek bir araçla ilçeden sehir merkezine, sehir merkezinden de ilçelere ulasmasini saglayan merkez hafta sonu ve yilbasi tatilinin birlesmesiyle olusan 3 günlük tatilde en hareketli noktalardan biri oldu. 3 günlük tatili sehir merkezinde degerlendirmek isteyen ya da her kent merkezinden ilçelere gitmek isteyen vatandaslar tek araçla ulasim imkani saglayan Ilçe Transfer Merkezi’nde yogunlugu artirdi. Cumartesi-Pazar ve Pazartesi Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi’ni 36 bin 656 yolcu kullandi.

“Ulasim sorununu ortadan kaldirdik”

Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi’nin kent merkezine ilçelerden gelen vatandaslarin yogun olarak kullandigi ve çok memnuniyet duydugu bir yatirim oldugunu ifade eden Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Ilçelerden gelen vatandaslarimiz sehir merkezine ulasimla ilgili ciddi sorun yasiyorlardi. Biz bu proje ile vatandaslarimizin yasadigi sorunu ortadan kaldirdik. Insanlarimiz artik hangi ilçeye gitmek isterse rahatça bu merkezden tek araçla gidebiliyorlar. Merkezi kullanan vatandaslarimiz oldukça memnunlar. Bunu da bizlerle paylasiyorlar. Vatandaslarimizin mutlu ve huzurlu sekilde birlik ve beraberlik içerisinde gelecege umutla bakarak yasadiklari bir Samsun’u insa ediyoruz” dedi.

Transfer Merkezinde 13 indirme peronu, 3 adet havaalani servis peronu, 3 adet bilet gisesi, 72 araçlik açik otopark ve 12 araçlik taksi duragi yer aliyor.
Kaynak: İHA