Tiyatro Dolu Bir Tatil Çocuklari Bekliyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari yariyil tatilinde çocuklarin keyifle vakit geçirebilmesi için dolu dolu bir program hazirladi.

Çocuklarin sanatla dolu bir sömestr tatili geçirmesi için Antalya Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari (AST) tarafindan düzenlenen 1. Uluslararasi Sömestir Festivali, 20 Ocak - 3 Subat tarihleri arasinda Yildiz Kenter Sahnesi’nde 13.00 ve 15.00 olmak üzere iki seansta düzenlenecek. 15 gün sürecek festival boyunca Antalya Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari 4 farkli çocuk oyunu sahneleyecek. Festival biletleri www.ast.gov.tr üzerinden 20 TL’ye temin edilebilecek.

"Yabanci tiyatrolar festivale renk katacak"

1.Uluslararasi Antalya Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari Sömestir Festivali’ne Istanbul, Izmir, Eskisehir, Adana, Denizli ve Bursa Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolarinin yani sira Tarsus Sehir Tiyatrosu katilacak. Bulgaristan’dan Varna Devlet Kukla Tiyatrosu, Rusya’dan Theatre Privet, Danimarka’dan Batida Theatre da oyunlariyla festivale renk katacak.

“Dolu dolu program”

1. Uluslararasi Antalya Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari Sömestir Festivali 20 Ocak Cumartesi günü AST’nin Balon Agaci oyunu ile baslayacak. 21 Ocak Pazar günü yine AST’nin Okyanus’ta Bir Su Damlasi Gibi isimli oyunu sahnelenecek. 22 Ocak Pazartesi günü Denizli Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu Güzel ve Çirkin, 23 Ocak Sali günü Bursa Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu Papagan Kaçti isimli oyunu sahneleyecek. 24 Ocak Çarsamba günü ise Bulgaristan’in Varna Devlet Kukla Tiyatrosu Sihirli Asçilar, 25 Ocak Persembe günü ise Rusya’dan festivale katilan Theatre Privet Küçük Dinazor IGU ile tiyatroseverleri renkli ve keyifli bir yolculuga çikaracak. 26 Ocak Cuma günü ise festivalin konugu Neden isimli oyunla Tarsus Sehir Tiyatrosu olacak.

“Çocuklar tiyatro ile bulusacak”

Çocuklari tiyatro oyunlari ile bulusturup keyifli bir tatil geçirmelerini hedefleyen festivalde 27 Ocak Cumartesi ve 28 Ocak Pazar günü Danimarka’nin Batida Tiyatrosu Solo For Two oyununu sahneleyecek. 29 Ocak Pazartesi günü Istanbul Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari Rüya, 30 Ocak Sali günü Izmir Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu Soytarilar Okulu, 31 Ocak Çarsamba günü Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari Geçmem Gerek, 1 Subat Persembe günü Adana Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari Seker Kiz ve Arkadaslari, 2 Subat Cuma Antalya Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari Külkedisi, 3 Subat Cumartesi günü yine Antalya Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari Zümrüdü Anka isimli oyunu ile sahne alacak.
Kaynak: İHA