Telefon Dolandiricilarina Operasyon Açiklamasi 5 Milyonluk Vurgun Yapan 41 Süpheli Yakalandi

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma çerçevesinde, telefonla aradiklari kisilere kendilerini ‘polis, savci ve banka veya kredi kurumlari çalisani’ olarak tanitip sahte sigorta sitesi kurarak vatandaslari 5 milyon 885 bin lira dolandirdigi tespit edilen 41 süpheli yakalandi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu tarafindan yürütülen sorusturma çerçevesinde, 71 süphelinin farkli yöntemlerle ve örgütlü olarak ’nitelikli dolandiricilik’ eylemlerinde bulundugu, vatandaslari arayarak kendilerini polis, savci, banka veya kredi kurumlari çalisani oldugunu söyledikleri belirlendi. Magdurlara, hesaplarina dolandiricilik parasi geldigi, hesaplarinda süpheli islemler gerçeklestigi, hesaplarina baskalari tarafindan yanlislikla para gönderildigi gibi aldatici bilgiler verdigi tespit edilen süphelilerin ayrica ikna ettikleri vatandaslarin internet bankaciligiyla bilgilerini ele geçirip çesitli yönlendirmeler yaptiklari, hesaplarinda bulunan paralari kendileriyle çalisan hesap sahiplerinin hesaplarina "havale" ve "EFT" yapilmasini sagladiklari da belirlendi. Internet üzerinden sahte trafik sigortasi sitesi olusturduklari belirlenen süphelilerin, trafik sigortasi yaptirmak isteyen magdurlara ödeme bilgisi olarak örgütün belli bir komisyon karsiliginda temin ettigi üçüncü kisilere ait banka bilgilerini verdikleri, bu sekilde hesaplara gelen tutarlari saha elemanlari araciligiyla ATM veya subeden çektikleri de tespit edildi.

69 müsteki ve 19 magdurdan yaklasik 5 milyon 885 bin lira haksiz kazanç elde ettigi belirlenen süphelilere yönelik Istanbul merkezli Adiyaman, Ankara, Bolu, Diyarbakir, Elazig, Izmir, Kastamonu, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Sanliurfa, Tekirdag, Tokat, Usak ve Yalova olmak üzere 16 ilde es zamanli operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonlar sonucu 41 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. 7 süphelinin emniyetteki islemlerinin ardindan serbest birakildigi ögrenilirken, sahislarin evlerinde yapilan aramalarda çok sayida dijital materyal,1 adet ruhsatsiz silah ve 23 fisek ele geçirildi.

Diger süphelilere yönelik yakalama çalismalarinin da sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA