Suat Kiliç Açiklamasi 'Yeniden Refah Partisi'nin Durusu, Ilkeler Temelinde Bir Durustur'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcisi Suat Kiliç, tehir edilen görüsmenin ardindan AK Parti’yle bir randevulasmanin olmadigini belirtti. Kiliç, “AK Parti’den görüsmelere yeniden baslamak ya da bir liderler zirvesi yönünde bir talep gelirse elbette bu talebe olumlu bakacagimizi ifade ettik” dedi.

Suat Kiliç Açiklamasi 'Yeniden Refah Partisi'nin Durusu, Ilkeler Temelinde Bir Durustur'
Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcisi Suat Kiliç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantisinin ardindan basin mensuplarina gündeme iliskin açiklamalarda bulundu.

“AK Partiden Konya Büyüksehir Belediyesini talep etmedik”

Yeniden Refah Partisi’nin AK Partiden Konya Büyüksehir Belediyesini istedigi yönünde çikan haberlere iliskin konusan Kiliç, “AK Partiden Konya Büyüksehir Belediyesini talep etmedik. Bizden duymadiklariniza lütfen inanmayin” ifadelerini kullandi.

“AK Parti ile Yeniden Refah Partisi heyetleri arasindaki görüsmeler kesildi”

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasindaki ittifak görüsmelerine deginen Kiliç, “AK Parti ile Yeniden Refah Partisi heyetleri arasindaki görüsmeler kesildi. En son geçen hafta Pazartesi günü olacak görüsmeyi tehir etmek istediklerini bildirmislerdi. Onun disinda herhangi bir randevulasma söz konusu olmadi” diye konustu.

AK Parti ile ittifak görüsmeleri için herhangi bir talep ya da girisimlerinin olmadigini aktaran Kiliç, “AK Parti’den görüsmelere yeniden baslamak ya da bir liderler zirvesi yönünde bir talep gelirse elbette bu talebe olumlu bakacagimizi ifade ettik” dedi.



"AK Parti ile yaptigimiz 30 maddelik protokolün disarisinda degiliz"

Yeniden Refah Partisinin durusundan taviz vermedigini anlatan Kiliç, “Biz durusumuzu bir seyler almak ya da koparmaya çalismak seklinde özetlenmesinden de rahatsizlik duyuyoruz. Yeniden Refah Partisi’nin durusu, ilkeler temelinde bir durustur. Cumhur Ittifaki’na girerken AK Parti ile yaptigimiz 30 maddelik protokolün disarisinda degiliz” dedi.



“10 Subat’ta büyüksehirlerde adaylarimizi açiklayacagiz”

Yeniden Refah Partisi’nin büyüksehirlerde adaylarini açiklayacagi tarihlere isaret eden Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcisi Suat Kiliç, “10 subat tarihi ile Yeniden Refah Partisi Ankara ve bütün büyüksehirlerde belirledigimiz baskan adaylarini ilan edecek. Ayni toplantida 31 Mart 2024 yerel seçim beyannamemizi de kamuoyuyla paylasacagiz. Kapi bir yere açik ama tarih de belli ve seçimler yaklasiyor” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA