KBÜ'de Akademik Ve Idari Kurul Toplantisi Yapildi

Karabük Üniversitesi’nde 2023-2024 Egitim-Ögretim Yili Güz Dönemi Akademik ve Idari Kurul Toplantisi, Rektör Prof. Dr. Fatih Kirisik’in katilimiyla gerçeklestirildi.

KBÜ'de Akademik Ve Idari Kurul Toplantisi Yapildi
Karabük Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi tarafindan düzenlenen 2023-2024 Egitim-Ögretim Yili Güz Dönemi Akademik ve Idari Kurul Toplantisina, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Elif Çepni, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Abdullah Karakaya, akademik ve idari personel katildi.

Toplantida yapilacak ve yapilmasi planlanan çalismalar, akademik ve idari personelle ilgili gelismeler hakkinda görüs alisverisinde bulunuldu.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, Karabük Üniversitesinin politikalarinin ne oldugunun anlasilmasi açisindan akademik kurullarin önemli oldugunu belirterek, “Bilimsel çalismalari, faaliyetleri her alanda destekleme, her alanda gelistirme çabasi içerisindeyiz. Belki de bu faaliyetlerimizin bir sonucu olarak 64. siradan 60. siraya 2023 yili itibariyla gelmis olduk. URAP analizleri neticesinde böyle bir gelisme göstermis olduk” dedi.

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinin alan itibariyla çok canli, gelismeye ve yeniliklere açik bir alan oldugunu dile getiren Rektör Kirisik, “Bu alanda pek çok güzel çalismalar yapilabilir, pek çok inovatif çalismalar yapilabilir. Bu çalismalari yapabilmek için bizim de sahada ‘Yeni neler söyleyebiliriz, ne tür yenilikler var, dünya nereye gidiyor, biz burada kendi konumumuzu nasil belirlemeliyiz, ülkemizin statüsünü, stratejisini nasil olusturmaliyiz?’ diye aslinda hepsi bizim alanimiza giren, bizim etkinlik alanimiz içerisinde bulunan konulari olusturuyor” ifadelerini kullandi.

Rektör Kirisik, “Üniversite sayisinin artmasi, üniversite sayisiyla birlikte akademisyen sayisinin da büyük ölçüde artmasi sonucunda bilimsel yayin sayimizda gerçekten bir patlama yasandigini söyleyebilirim. Iste bunu özgüvenle birlestirdigimiz takdirde sosyal bilimlerde özellikle dünya bilimine yön verecek bir hale rahatlikla gelebiliriz” diye konustu.

“Türkiye Yüzyili için harekete geç, Sosyalfest ile gelisime öncülük et” sloganiyla Karabük Üniversitesinde Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin olusumuna katki sunmak amaciyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararasi Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in önemine dikkat çeken Rektör Kirisik, sunlari söyledi: “Üniversite olarak Sosyal Bilimler Festivali ismiyle yapmis oldugumuz bir yarisma var. Bu bizim için son derece heyecan verici. Türkiye’de daha önce hiç yapilmamis, sordugumuzda yurt disinda uzun süreler üniversitelerde bulunmus, akademik çalismalar yapmis kisilerin dünyanin herhangi bir ülkesinde de böyle bir yarisma, festival görmedigine dair bilgiler üzerine muhtemelen dünyada ilk defa yapilacak olan bir yarisma ve festival oldugunu söyleyebiliriz. Sosyal Bilimler Festivali ile sosyal bilimlerin hak ettigi degere kavusmasini arzu ediyoruz. Sosyalfest ile bu tür sosyal modellerin üretilmesini, gelistirilmesini, problemlere çözüm olusturacak fikirlerin, modellerin, projelerin ortaya atilmasini ve bu kültürün yayginlasmasini hedefliyoruz. ‘Türkiye’de sosyal model nedir?’i öncelikle ortaya koyduk. Belli bir soruna çözüm getiren veya o sorun olusturan sistemi gelistiren veya sistemi tamamen güncelleyen, yeni bir sistem kuran, çalismalara, faaliyetlere sosyal model demis olduk. Sizlerin de bu konuda tam bu isin göbeginde olan bir Fakülte olarak sosyal model deyince ilk akla gelen fakülte neresi olur tabii ki Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi olur. Bunu en çok savunacak, en çok gelistirecek, bu konuda en çok çalisma yapacak Fakülte tabii ki Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesidir, sizlerin buna destek vermenizi istiyoruz.”

Akademik ve Idari Kurul Toplantisi hatira fotografinin çekilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA