Göle Dönen Yolda Düsen Plakasini Aradi

Aydin’in Efeler ilçesinde etkili olan saganak yagis sonrasinda sokaklar göle dönerken, aracinin plakasi düsen bir vatandas ise su birikintisinin içinde dakikalarca plakasini aradi.

Göle Dönen Yolda Düsen Plakasini Aradi
Aydin genelinde etkili olan saganak yagis hayati olumsuz etkiledi. Yagmura hazirliksiz yakalanan vatandaslar saçak altlarina siginmaya çalisirken, olusan su birikintileriyle göle dönen yollarda da sürücüler zor anlar yasadi. Ata Mahallesi’ndeki Gidacilar Çarsisi’nda da yollar adeta göle döndü, bazi isyerlerine su basti. Ilerlemekte güçlük çeken otomobillerden bazilari ise yolda kaldi, araçlarin plakalari düstü. Gidacilar Çarsisi yolunu kullanan vatandaslardan Ali Aydin ise aracinin plakasinin düstügünü fark etti. Ayagina çizmeleri giyen Aydin, göle dönen yolda dakikalarca aracinin plakasini arasa da basarili olamadi. Aydin düsen plakayi bulmayinca aracina binerek evinin yolunu tuttu.

Öte yandan Orta Mahalle Mahalle Tekstil Bulvari ile Dogu Gazi Bulvari’nin kesisimindeki tren yolu alt geçidinde de biriken su nedeniyle araçlar ilerlemekte zorluk yasadi. Trafik polisleri tarafindan bölgede trafik düzenleme çalismasi yaparken, bölgede araçlardan düsen plakalar da polis ekipleri tarafindan muhafaza altina alindi.

Asiri yagis ve selin hayatin sikintilarindan oldugunu ifade eden Ali Aydin, "Buradan geçerken plakamiz düstü, biz de onu ariyoruz. Malum su yogun, plaka kayboldu herhalde. Yapacak bir sey yok. Biz de çikip evimize gidecegiz. Burada bir aracimiz vardi tamirde. Diger araçla gelirken mecbur suyun içinden geçtik. Baska çare yok” dedi.

Kaynak: İHA