Baskan Hürriyet Açiklamasi '16 Ocak Ile Ilgili Uzun Metrajli Bir Belgesel Çalismamiz Var'

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafindan Kasr-i Humayun’da düzenlenen 16 Ocak Basin Onur Günü programina katilan Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan, "16 Ocak’in tüm ülkede taninmasina katkida bulunmak için çok ünlü bir yönetmenin hazirlayacagi uzun metrajli bir belgesel film hazirligi içindeyiz" dedi.

Baskan Hürriyet Açiklamasi '16 Ocak Ile Ilgili Uzun Metrajli Bir Belgesel Çalismamiz Var'
Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, katildigi Basin Onur Günü programinda Kocaelili basin mensuplarina 16 Ocak konulu belgesel film hazirlayacaklarini ifade etti.

Hürriyet, "Bütün ziyaretlerimizde bu kentte müjdelenenleri, bu kentin tarihinin tasidigi emsalsiz degeri anlatmaya çalisiyoruz. Bu müjdelerin ulusal anlamda hak ettigi yeri bulmadigini düsünüyorum. 16 Ocak Basin Onur Günü de bu müjdelerden bir tanesi. Ülkenin Cumhuriyet ile yönetileceginin Izmit’ten duyuruldugunu daha fazla anlatmak gerekiyor. 16 Ocak ile ilgili uzun metrajli bir belgesel çalismamiz var. Ünlü belgesel yapimcilariyla Atatürk’ün Izmit ziyaretleri ve Izmit’in Türkiye için önemini anlatan önemli bir çalisma yapiyoruz. Hazirliklarimiz heyecanla devam ediyor. Tüm halkimiza güzel bir gala ile izletmek istiyoruz. Subat sonu Mart basi gibi bitmesini temenni ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA