Baskan Akin Personelin Yüzünü Güldürecek Imzayi Atti

Turgutlu Belediyesi ile Belediye-Is Sendikasi arasinda 2024 yilinda en düsük personel maasinin 24 bin 823 TL olmasina yönelik sözlesme imzalandi.

Baskan Akin Personelin Yüzünü Güldürecek Imzayi Atti
Turgutlu Belediyesi Personel A.S. bünyesinde çalisan personelin 2024 yilinda alacagi maasa yönelik sözlesme imzalandi. Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, Belediye-Is Sendikasi Manisa Sube Baskani Gökay Zengin, Personel A.S. Genel Müdürü Orhan Eratici tarafindan imzalanan sözlesme kapsaminda 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 71 oraninda uygulanan zamla belediye personelinin aylik alacagi en düsük ücret yan haklar dahil 24 bin 823 TL olarak belirlendi. Söz konusu sözlesmeye göre personelin 2024 yili için alacagi en düsük ücret, belirlenen asgari ücrete göre yüzde 46 oraninda daha fazla oldu. Bu ücrete ek olarak temmuz ayinda memur maaslarina gelecek olan enflasyon farki kadar da artis yapilacak.

“Emekçi arkadaslarimizin bütün haklarini günü gününe ödeyen bir belediye baskaniyim”

Imza töreninde açiklama yapan Baskan Çetin Akin, “Emekçi arkadaslarimizin bütün haklarini günü gününe ödeyen bir belediye baskaniyim. Insallah bundan sonra da sözlerimizde durmaya devam edecegiz. Önemli olan su; biz iddia ortaya koyuyoruz ve diyoruz ki ‘Turgutlu Belediyesi, Turgutlu halkinindir. Bizim bütün birimlerimiz de bu anlayisla hizmet vermek zorunda. Çünkü biz Turgutlu halkindan aldigimiz vergilerle isçilerimize maas ödüyoruz. Dolayisiyla onlara en iyi hizmeti götürmek de bizim görevimiz. Bu anlayisla bundan sonra da çalismaya devam edecegiz. Güzel, içime sinen bir sözlesme oldu. Arzuladigim noktaya getirdigim için de ayrica mutluyum. Hep bu noktalara gelsin istiyordum ama gerçekler vardi. O gerçekleri göz ardi edemezdik. Su an istedigimizi yaptik. Hem sendikamiza hem de çalisan arkadaslarimiza hayirli olsun diyorum” dedi.



“Siyasi görüsünden dolayi kimseyi isten çikarmadik.”

Baskan Çetin Akin, görev süresi boyunca hiç kimsenin siyasi görüsünden dolayi isinden çikarilmadigini, siyasetin daha iyi hizmet için yapildigini ifade ederek sunlari söyledi:

“Bugüne kadar siyasi görüsünden dolayi hiç kimseyi isten çikarmadik. Siyaset yapilir, herkesin gönlünde bir aslan var diyoruz. Seçim zamani gider oyunu kullanir ama ben nasil ki belediyeyi yönetirken siyaset yapmiyorsam benim isçim de yapamaz. Iki kirmizi çizgimiz var; çalisanlarimiz kadinlara ve çocuklara siddet uygulayamaz ikincisi de siyaset yapamaz. Bu dogrultuda bir bes yil geçirdik. Bundan sonraki süreçte de seçimi yeniden kazanirsak ayni düsünce ve anlayisla Turgutlu Belediyesini yönetmeye devam edecegiz. Birileri gibi ‘seçimi kazandik mi 500 kisiyi kapinin önüne koyacagiz’ demiyoruz, hiç demedik. Çünkü ekmek kutsaldir. Çok üzülüyorum Biz, siyaseti birbirimizle kavga etmek için, birbirimizin elindeki ekmegi almak için yapmiyoruz. Biz siyaseti daha iyi hizmet yapalim diye yapiyoruz. Aramizdaki fark bu.”

“Her zaman isçinin, emekçinin yaninda oldugunuz için tesekkür ederiz”

Belediye-Is Sendikasi Manisa Sube Baskani Gökay Zengin ise, “Göreve geldiginiz günden beri her zaman isçinin, emekçinin yaninda oldugunuz için isçi arkadaslarimiz ve sendikamiz adina tesekkür ediyoruz. Sag olun ilk geldiginiz günden itibaren siyasi olarak hiçbir arkadasimizi isten çikarmadiniz. Onun için de ayrica tesekkür ederiz. Ilk gün nasilsa simdi de, bundan sonra da ayni sekilde çalismaya devam edecegiz. Çünkü bizim derdimiz ekmek, çocugumuza ekmek götürmek. Ekmegimizin pesindeyiz” seklinde konustu.

Imza törenine Baskan Yardimcilari Firat Honaz, Ahmet Daskan, Evren Erbas, Mithat Erden, Belediye-Is Sendikasi temsilcileri katildi.

Baskan Çetin Akin geçtigimiz cuma günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Özgür Özel’in katilimiyla düzenlenen “Turgutlu Belediyesi Toplu Açilis ve Temel Atma Töreni”nde en düsük personel maasinin 24 bin 823 bin TL, kadrolu çalisanlar için yan haklar dahil aylik en düsük ücretin 38 bin 300 TL; memur çalisanlarin ise 3 bin TL olan Sosyal Denge Tazminatlarinin yüzde 70 oraninda artirilarak 5 bin 100 TL oldugunu müjdesini paylasmisti.
Kaynak: İHA